Ренци призова Европа да е по-малко бюрократична

  • 22 август 2016 16:57

  • 1267
  • 0
Ренци призова Европа да е по-малко бюрократична
© Getty Images/Guliver

Европа има нужда от инвестиции в отбраната, образованието и културата, като в същото време се освобождава от бюрократичните правила, заяви в понеделник италианският премиер Матео РенциМатео Ренци Матео Ренци италиански политик. Ренци е роден на 11 януари 1975 г. във Флоренция. Задръшва в навечерието на срещата с лидерите на Германия и Франция, предава Reuters, цитирани от "Фокус".

Ренци ще се срещни с германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд на среща, наситена със символизъм, докато ЕС се прегрупира за продължаване напред след шокиращия референдума за напускане на Съюз във Великобритания през юни.
Триото първо ще посети остров в близост до крайбрежието на Неапол, за да положи венци на гроба на италиански интелектуалец, който се смята за един от бащите-основатели на европейското единство. След това те ще водят преговори на самолетоносач, който координира морската мисия на ЕС срещу трафикантите на мигранти.

„Това са два символа в едно. Идеални ценности и конкретни ангажименти“, заяви Ренци.

Той смята, че Европа трябва да превъзмогне Брекзит и скорошната вълна от екстремистки нападения, и да преоткрие ролята си.

„Ние трябва да инвестираме в обща отбранителна политика, в дигиталните иновации, в училищата и културата. Европа е привързаната майка на нашите ценности, не е леденият пазител на бюрократичните правила, който са трудни за приемане“, заяви Ренци.

Последвайте канала на

Калина Христова
1267 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини