Близо 13 години затвор за ревнивец, застрелял жена си с ловна пушка

  • 22 август 2016 12:09

  • 6891
  • 0
Близо 13 години затвор за ревнивец, застрелял жена си с ловна пушка
©

Дванадесет години и осем месеца в Пловдивския затвор при първоначален строг режим ще лежи 57-годишният ревнивец Юмер Рустем Юмер, който на 15 април 2015 г. застреля с ловна пушка и със сачми за глигани 43-годишната си съпруга Сейдегюл.

Кървавата драма се разигра край овчарника на животновъда Васил Илиев, с когото убиецът твърди, че видял жена си да се целува в землището на с. Мало Крушево (община Хисаря). Окръжният прокурор Тодор Павлов поиска доживотна присъда, или поне 20 г. лишаване от свобода с мотива, че убийството било планирано и добре подготвено, съобщи Труд. Адвокатите на подсъдимия контрираха, че Юмер бил заслепен от ревност към жена си, която лудо и страстно обичал, и поискаха присъда от 8 години. Като довод защитата изтъкна факта, че мъжът не искал повече да живее без любимата си и именно затова направил опит да се самоубие, но по чудо оцелял, след като се прострелял 2 пъти с пушката си. Ревнивият убиец се отърва с по-леко наказание, след като присъдата от 19 г. бе редуцирана заради пълните му самопризнания.

Юмер и Сейдегюл имали дългогодишен брак и двама сина, но по-възрастният мъж болезнено ревнувал хубавата си жена и често я подозирал, че му изневерява. Последният подобен случай се оказал и фатален за съпругата, известна и с българското име Роза. Юмер се усъмнил, че благоверната му има любовна връзка с мъж от фермата, където работели. Подозренията му паднали върху собственика Васил Илиев. Свидетелите твърдят, че са чули Юмер да се заканва на жена си – ако ми изневериш, ще ви избия. Заради постоянните семейни скандали в началото на 2015 г. съпрузите дори се разделили – Сейдегюл поела към Силистра, откъдето е родом, а Юмер заминал за пазарджишкото село Цар Асен. Месец по-късно той се обадил на жена си и поискал тя да се върне при него, като я заплашил, че иначе ще се обеси, защото бил изпаднал в депресия.

Юмер често се обаждал и в овчарника в Мало Крушево, за да пита дали Сейдегюл се е върнала. Между 1 и 5 април 2015 г. разбрал, че жена му е започнала работа там и живее при майката на работодателя си Васил Илиев. Десетина дни по-късно, на 15 април, Юмер помолил свой познат да го закара до Мало Крушево под предлог, че иска да занесе пари на жена си. Предварително обаче заредил ловната си пушка, взел и 30-ина патрона за едър дивеч и бинокъл. С него започнал да следи жена си, скрит в храсталаците край фермата. Собственикът й Васил Илиев го забелязал и позвънил на Сейдегюл по телефона да й каже, че мъжът й я дебне. „Той вече ме намери!“, отговорила жената и прекъснала връзката.

Васил бил далеч, но успял да види, как Юмер сваля жена си на земята с ритник в корема, а след това опира дулото на пушката в гърдите й. Докато звънял на тел. 112, се чули два изстрела. След това видял как Юмер насочва дулото на пушката към себе си и отново стреля. Когато линейката пристигнала, Юмер още бил в съзнание, но жена му била издъхнала, пронизана с два изстрела в корема и гърдите.

Овчарят Юмер Рустем Юмер направил комплимент на жена си колко красива е станала миг преди да натисне спусъка, разказа самият той по време на процеса. „Казах й, че е станала много красива, като си е боядисала черна косата. А тя ми отговори: „Значи няма да ме убиваш?!“ Носех пушката на рамо, нямах намерение, но изведнъж ми причерня… А патроните ги бях избрал за лисицата, която беше прокопала дупка в овчарника. Много съжалявам за станалото, кошмар. Не исках да я убия. Тя да беше останала жива, аз да бях умрял. Не исках да я убивам, но тогава не бях на себе си. Видях я да се целуват със собственика на овчарника Васил. Бях много зле, в депресия. Много съжалявам за станалото!“, заяви Юмер, но сълзите му не трогнаха съдиите.

Според съпруга любовта между красивата му жена и фермера работодател Васил Илиев пламнала малко преди Коледа на 2014 г.
Свидетелите по делото не знаеха да е имало интимна връзка, според един от тях тя била само в мозъка на Юмер. Според съдебно-психиатричната експертиза Юмер бил избухлив, импулсивен и лесно поддаващ се на афект. В хода на досъдебното производство дори твърдял, че само искал да сплаши жена си, а не да я убива.

Двамата сина на Сейдегюл Юмер отказаха да искат кръвнина от своя баща Юмер Рустем Юмер за жестокото убийство на майка си, което разтърси цяла България в средата на април 2015 г. Още в началото на процеса в Пловдивския окръжен съд 27-годишният Митхат и 22-годишният Рейхан обявиха, че се отказват да предявят граждански иск и да бъдат конституирани като частни обвинители.
Двамата братя не пропуснаха нито едно заседание от делото в Съдебната палата в града под тепетата, защото искаха да чуят лично цялата истина за отношенията между родителите си, а не само версията на бащата. Няколко седмици преди да застреля майка им той направил опит да се обеси в обора на фамилната им къща, но единият от синовете го видял с въжето в ръце и му попречил да стори замисленото. След екзекуцията на Сейдегюл Юмер направил нов опит да се самоубие с 2 изстрела в гърдите, като бил засегнат и белият му дроб.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6891 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини