Нов протест в София срещу застрояване на зелена площ (видео)

  • 22 август 2016 07:46

  • 5302
  • 3
Нов протест в София срещу застрояване на зелена площ (видео)
© Булфото (архив)

Обръщаме се към Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, защото за пореден път ще се строи върху зелена площ и детска площадка. 

Това казаха пред камерите на БТВ протестиращи граждани от район "Оборище" в София. Изрязоха много дървета и нямат никакви документи за строеж, категорични бяха хората.

На съвсем друго мнение беше кметът на района Васил Цолов. Тук се касае за едно законно строителство. Всичките документи са изрядни и по план трябва да бъде изградена сграда с определена височина, каза той.

Собственикът на фирмата, която ще строи, също изказа своето мнение. На това място имаше една квартална кръчма и миришеше на кюфетата и кебапчета. Кварталните пияници се събираха тук. Аз познавам района от 2010 година и тук детска площадка не е имало. Всички документи са изрядни и строителството е напълно законно, разкри той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5302 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
1111111

2016.08.30 | 08:44

3
Мога да ви покажа много кръчми, от които вони и смърди и се събира измет от цяла софия в Люлин, Обеля, Филиповци и много други района, защо решихте че трябва да се грижите точно за квартал Оборище, а и кмета разбира се че е издал перфектни документи, защото пачката е била перфектна.
истината

2016.08.23 | 00:43

2
От квартала съм (от край време) и истината е ,че на местото на строежа имаше стар трафопост ,в който се помещаваше една западнала кръчма - "Крилцата". Преди петнайсет-двайсет години ,общината продаде трафопоста (барабар със земята) на собственика на кръчмата (познайте как) и сега - щяло да строи. Еми - ще се строи ,зер. А хорицата ,на които на времето им отчуждиха къщите (за да се построи въпросният трафопост) - бяха обезщетени с по една маломерна панелка. Абе - народна власт.
гошо

2016.08.23 | 00:43

1
Мафия,район Оборище.

Добави коментар

Водещи новини