45 хиляди декара е обхванал пожарът в Сакар между селата Изворово и Дрипчево

  • 21 август 2016 07:42

  • 4128
  • 2
45 хиляди декара е обхванал пожарът в Сакар между селата Изворово и Дрипчево
©

Пожарът до село Изворово е овладян. Няма пряка опасност за хората. Живеещите в крайните къщи са предупредени, но засега не се налага евакуация. Огънят обаче продължава да се развива в горски масив.

Фронтът на стихията е в посока село Дрипчево. Щабът продължава да работи в с. Изворово. Според главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, това е най-големият и мащабен пожар досега в област Хасково, предаде БНР.

Директорът на Областната дирекция на МВР- Хасково Ангел Цанков също е на мястото на пожара. Той увери, че полицията е готова да изведе жителите, ако съществува опасност за домовете им. Пожарозащитна техника на държавните горски стопанства също е на мястото на пожара. Осигурена е храна, вода и медицинска помощ за живеещите в Изворово, съобщи кметът на община Харманли Мария Киркова.

Сутринта в помощ на 14-те пожарни екипа се включиха хасковско военно формирование, хеликоптер и тежка верижна техника от Мини "Марица Изток". Между 40-45 хиляди декара площ обхвана огромния пожар между селата Изворово и Дрипчево, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Хасково.

Пожарът възникна около 17:00 часа в събота. Община Харманли въведе бедствено положение. Огнената стихия обхвана огромна площ. Все още не са ясни примините за подпалването.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4128 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
БОЙКО ФЕСА-ПЕДЕРАСТ

2016.08.21 | 16:35

2
КЪДЕ СЕ Е СКРИЛ КУРВА БОЙКО ПОЖАРНИКАРЯ...... ААА В САРАИТЕ НА ДОГАНЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ

2016.08.21 | 12:43

1
prav si v momenta re3anite go ibut 3a posly6anie

Добави коментар

Водещи новини