Двама души загинаха на подбалканския път София – Бургас

  • 20 август 2016 08:09

  • 17145
  • 0
Двама души загинаха на подбалканския път София – Бургас
© Булфото Архив

Двама души загинаха тази нощ при катастрофи на подбалканския път София – Бургас.

50-годишен пешеходец е загинал на пътя край село Дъбово, след като е бил блъснат от кола с великотърновска регистрация, в която пътували момче и момиче. Инцидентът е станал около 21.00 часа. Според свидетели мъжът изскочил изневиделица на пътното платно. Младежите спрели веднага и се обадили на спешния телефон 112, но когато пристигнала линейката само констатирала смъртта на мъжа.

Часове по-късно - около 1.20 часа лек автомобил се удря в задната част на камион. Катастрофата става близо до град Николаево, само на 11 километра от мястото на първия инцидент. Загинал е шофьорът на лекия автомобил, а пътувалата до него жена е откарана в болница в тежко състояние. Предполага се, че причината за трагедията може да е заспиване зад волана. Според шофьора на камиона загиналият въобще не е реагирал, а директно се забил в ремаркето.

Заради двата инцидента няколко часа подбалканският път бе затворен за движение.

Един е загинал, 32 са ранени, двама са с опасност за живота при 24 катастрофи, станали в страната през изминалото денонощие, съобщават от пресцентъра на МВР. В София са станали 111 леки и едно тежко пътно произшествие, при които е ранен един човек.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
17145 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини