Змия се засели в жилищен блок

  • 19 август 2016 15:56

  • 82309
  • 3
Змия се засели в жилищен блок
©

Змии са плъзнали в жилищния блок на 4-и километър в Пловдив. За това алармира Елеонора Георгиева, която открила влечуго пред прага на дома си. Беше дълго около метър, навито на кълбо.

В момента, в който отворих вратата, гадината се опита да влезе навътре, но с една лопата я избутах навън. Толкова се уплаших, че в паниката не успях да видя дали излезе от входа, или се шмугна в сутерена, разказа г-жа Георгиева. Тя обясни, че районът отдавна се е превърнал джунгла, често виждала смоци, но за първи път влечуго нахлуло в дома .

Блокът се намира на територията на бившите оранжерии за цветя. От всички страни е заобиколен от високи треви, храсти и дървета, които никой не поддържа. Граничи с гората до стария къмпинг, с реката и треволяците около парници на „Булгарцвет”, пише "Марица".

Жената подала сигнал на 112, а оттам казали, че ако знае къде точно е змията, щели да пратят човек да я залови. Обяснили, че поради близостта с Марица районът вероятно е пълен с водни змии, които можели да се отдалечат на 5 км от реката.

От Дезинфекционната станция препоръчват при поява на змии в околностите да се пуснат таралежи, за които студенокръвните са деликатеси. Добре е също да се наръси със сяра или камфор на прах, които отблъсквали всякакви влечуги. Другият вариант бил входните врати и външните стени да се обработят с репеленти, които се продават в селскостопанските аптеки.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
82309 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.08.21 | 07:50

3
Почти във всеки апартамент има по една !И какво от това ?
ttt

2016.08.19 | 22:55

1
В нечии боксерки има змии в други чевейчета!

2016.08.20 | 09:06

2
TIKVATA GI E PUSNAL = MPAZI NAPODA

Добави коментар

Водещи новини