Колин Паул предложил на Хилари Клинтън да ползва пощата му

  • 19 август 2016 09:57

  • 2773
  • 1
Колин Паул предложил на Хилари Клинтън да ползва пощата му
© Getty Images/Guliver

Кандидатката на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 е казала пред федерални следователи, че бившият държавен секретар Колин Пауъл я бил посъветвал да използва личния си имейл за работа, пише в. "Ню Йорк таймс", цитиран от Ройтерс.

Това се посочва в документ на ФБР, предаден във вторник на Конгреса, в който се дават подробности за продължилия три часа и половина разпит на Клинтън в началото на юли, след който шефът на ФБР Джеймс Коми реши да не повдига обвинения срещу нея.

Твърдението, че Пауъл е посъветвал Клинтън да ползва личния си имейл за служебни цели, се изтъква и от журналиста Джо Конасън в книгата му за Бил Клинтън, която предстои да бъде издадена. В нея Конасън разказва за разговор от първите месеци на Хилари в Държавния департамент, проведен по време на вечеря в дома на бившия държавен секретар Мадлин Олбрайт, на която били и други бивши топдипломати на САЩ - Хенри Кисинджър, Кондълиза Райс и Пауъл.

В края на вечерта, докато гостите ядели десерт, Олбрайт ги помолила да дадат съвети на Клинтън за работата й в Държавния департамент. Пауъл й бил казал да ползва личния си имейл, както правел самият той навремето, освен за класифицирани комуникации, които пращал и получавал през компютър на Държавния департамент.

Пауъл публикува снощи комюнике, в което каза, че не си спомня за този разговор, но допълни, че е пратил писмо по електронната поща на Клинтън, в което й казал, че е използвал личния си имейл за некласифицирани съобщения и се похвалил как това подобрило комуникацията в Държавния департамент.

Но за разлика от Клинтън, Пауъл не е ползвал личен сървър в дома си. В публикуван през май доклад на Държавния департамент се казва, че Пауъл и други официални лица са ползвали лични имейли по работа, но по времето, когато Клинтън е заела поста, правилата ясно са посочвали, че ползването на личен сървър за такива цели е непозволено, отбеляза "Ню Йорк таймс", цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2773 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Mitaka

2016.08.21 | 12:46

1
много мило ...и кво от това,все същото........тази е заплаха за световния мир!

Добави коментар

Водещи новини