Шест души загинаха и хиляди бяха евакуирани заради наводненията в Луизиана

  • 15 август 2016 20:17

  • 1468
  • 0
Шест души загинаха и хиляди бяха евакуирани заради наводненията в Луизиана
© Gettyimages (архив)

Най-малко шест души са загубили живота си и хиляди са били евакуирани от домовете си заради наводненията в южната част на американския щат Луизиана, причинени от започналите в петък проливни дъждове, предадe БТА, цитирайки АП и Ройтерс.

На места паднаха валежи от близо 60 литра на квадратен метър за две денонощия. Спасителни екипи евакуираха над 20 хиляди човека, а от вчера повече от 10 хиляди пребивават във временни убежища, каза щатският губернатор Джон Бел Едуардс. По думите му хора се били изваждани от затънали във водата коли и наводнени сгради и откарвани за лечение в болници.

В засегнатия от бедствието район се очаква още валежи заради бурята, която се придвижва от Мексиканския залив към долината Охайо.
След разговор с губернатора на Луизиана президентът Барак Обама обяви бедствено положение в района. По първоначални данни ще бъде отпусната федерална помощ за общините Ийст Батън Руж, Ливингстън, Сейнт Хелена и Тангипахоа, но губернаторът Едуардс каза, че списъкът може да бъде удължен.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1468 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини