След протестите ГЕРБ поиска оставката на кмета на район "Младост"

  • 15 август 2016 10:37

  • 2082
  • 2
След протестите ГЕРБ поиска оставката на кмета на район "Младост"
© ГЕРБ

Изпълнителната комисия на ГЕРБ поиска оставката на кмета на район „Младост“ д-р Цвета Авджиева. Причината са оплакванията срещу нея от жителите, че позволява застрояването на зелените площи, съобщиха от партията.

ГЕРБ сваля политическото си доверие от Цвета Авджиева и я призовава да подаде оставка от поста, поради липсата на адекватни мотиви в процедурите по одобрението и разрешението за строеж в междублоковото пространство на бл. 19, 20 и 21 в кв. „Младост 1“. Решението на ИК е взето след като кметът на София Йорданка Фандъкова е запознала премиера Бойко Борисов с всички факти, свързани със случая. Ръководството на ГЕРБ смята, че има действия от страна на кмета на "Младост", които са недопустими. Партията настоява Цвета Авджиева да поеме отговорност за своите решения в името на развитието на района и спокойствието на жителите.

По заповед на кмета на София в момента тече пълна проверка на всички процедури и решения, които се отнасят до терена от реституцията му през 2003 г. насам и строителството е спряно. В началото на миналата седмица на среща с граждани от „Младост 1“ Фандъкова пое личен ангажимент да се намери трайно решение за запазване на детската площадка и зеленото пространство при бл. 19, 20 и 21. Ще бъде направена и проверка на всички случаи на частни имоти, които се намират в обособени междублокови пространства на територията на район „Младост“.

Благодарение на огромните публични инвестиции в района той става все по-добро място за живот и бизнес, се казва още в съобщението на партията.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2082 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.08.15 | 15:33

2
ГЕРБ=БСП Помните ли, че Бай Тошо ги изключваше първо от Партията и чак тогава можеха да ги съдят. Нещо като ние сме чисти и нямаме общо с тази работа...А кой е гарантирал за тях и ИЗЛЪГАЛ ИЗБИРАТЕЛИТЕ...

2016.08.15 | 15:33

1
Правилно "зелени площи " за какво ни са ? Децата да играят ,кои деца ? А пенсионерите ,да си седят в домовете.ако ги имат !Блок до блока .мила моя майньо льо ,парички да текат към ГРОБ !

Добави коментар

Водещи новини