Расови безредици обхванаха и Уисконсин

  • 15 август 2016 09:07

  • 1886
  • 3
Расови безредици обхванаха и Уисконсин
© gettyimages (архив)

Губернаторът на щата Уисконсин задейства националната гвардия след нощ на безредици, пише "Гардиън".

Изданието отбелязва, че напрежението в града се е засилило между местните чернокожи жители и полицията паралелно с безпокойството навсякъде в САЩ от злоупотреби от страна на полицията и насилие, насочено към нея.
Като се позовава на изследване на Института "Брукингс", "Гардиън" посочва също, че Милуоки е най-сегрегираният на расова основа голям американски град, както и че макар и 40 процента от жителите да са афроамериканци, само 17 процента от местните полицаи са чернокожи.

"Вашингтон пост" отбелязва, че северната част на града, където избухнаха безредиците след убийството на 23-годишния цветнокож от полицай, отдавна е място, където има насилие и недоверие между полицията и населението. В сходен дух се изказват и местни жители, цитирани от "Ню Йорк таймс", които заявяват пред изданието, че предпоставките за насилието на расова основа в Милуоки са се развивали с десетилетия. Вестникът отбелязва, че градът става поредният, където убийство от полицията извежда на преден план тлеещия гняв заради систематичните проблеми, каращи много от афроамериканците да се чувстват безнадеждно.

"Уолстрийт джърнъл" също цитира местни жители, които са шокирани колко бързо протестите заради убийството на 23-годишния афроамериканец, са се превърнали в безредици, и отбелязва, че губернаторът на щата е обявил извънредно положение.

Последвайте канала на

БТА
1886 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.08.16 | 00:58

3
Изглежда, че който е виновен за просперитета на САЩ, той и ще ги унищожи.

2016.08.16 | 00:58

2
Според Мая Манолова и Волен циганина,ББ е виновен........
асд

2016.08.16 | 00:58

1
Мулти култи идеологията не работи в страната на световните демокрасти и толерасти, а я натрапват на цял свят.

Добави коментар

Водещи новини