Атаката в швейцарския влак не била атентат (обновена)

  • 14 август 2016 14:23

  • 5126
  • 3
Атаката в швейцарския влак не била атентат (обновена)
© Туитър

Швейцарската полиция заяви днес, че за момента няма никакви признаци за терористична следа в действията на мъжа, ранил вчера шестима във влак, пътувал из североизточните кантони, предаде Франс прес.

"В момента няма никакви признаци, които да показват, че постъпката му е акт на тероризъм или политически мотивирана", увери в комюнике полицията в кантона Санкт Гален.

Мъжът, нападнал вчера пътници във влак в Швейцария, има чисто съдебно минало. Това съобщи в ефира на телевизия "Русия 24" Ханспетер Круези, говорител на полицията в кантона Санкт Гален, предаде ТАСС.

"Заподозреният е 27-годишен швейцарец. По наши данни не става дума за мигрант; той не живее в Санкт Гален, а в съседен кантон", каза говорителят. По думите му заподозреният "няма криминално минало, не е извършвал никакви нарушения нито на наша територия, нито при съседите".

Според Круези стражите на реда се надяват обискът в жилището на нападателя да хвърли светлина върху мотивите за престъплението.

27-годишният швейцарец подпали вчера влаков вагон и намушка с нож няколко пътника, като рани шестима - шестгодишно дете, момче и момиче на по 17 години, 50-годишен мъж и две жени на 34 и на 43 години. Ранените са откарани в различни болници. Полицията още не е успяла да разпита нападателя, защото самият той също е получил изгаряния и е в крайно тежко състояние, допълва ТАСС, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5126 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.08.15 | 18:06

3
Швейцарец е, и е малко психично нестабилен, няма нищо общо с ИД, даже не е чувал за нея...
ЛЪЖАТ СВИНЯТА ЧЕ НЕ Е ЗА КЛАНЕ

2016.08.14 | 23:56

2
швейцарец хахахахха
SS

2016.08.14 | 23:56

1
Гледай какви са прости тия ,навсякъде пишат , че не е мигрант само не искат да споменат името му.Все още се опитват да скрият действителноста и не могат да разберат какво го очаква .Малко им е .Само жалко за невинните хора и за това дете .Ако продължават така всичко ще излезе от контрол.

Добави коментар

Водещи новини