Криза с боклука в Рим притисна новата кметица

  • 12 август 2016 17:35

  • 1336
  • 0
Криза с боклука в Рим притисна новата кметица
© Getty Images/Guliver

Новоизбраната кметица на Рим Вирджиния Раджи, която е от опозиционното популистко движение "5 звезди", се оказа в тежко положение заради кризата в италианската столица с боклука, предаде ТАСС, цитирайки в. "Месаджеро".

Властите в съседната област Умбрия, както и общините на столичната област Лацио, отказаха да приемат за преработка отпадъци от Рим.

Градът се оказа на ръба на "санитарна катастрофа" заради натрупването на смет по улиците. Новата администрация в Рим влезе в конфликт с държавната компания "Ама", като я обвини в неспособност да организира извозването и утилизацията на отпадъците. По решение на новата кметица беше закрито едно от най-големите градски сметища. Докато властите трескаво търсят някакво решение на проблема, планините от боклуци по улиците растат, особено в крайните квартали.

Раджи е подложена на сериозен политически натиск. Тя е на власт от по-малко от два месеца, а вече е обвинявана, че е неспособна да изпълни предизборните си обещания, сред които беше и подобряване на дейността на комуналните служби. Италианското правителство твърди, че е готово да окаже помощ на кметицата на Рим, но тя не е изпратила никакъв структурен план за организиране на извозването и утилизацията на отпадъците, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1336 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини