Бурките предизвикаха разнобой сред властта в Берлин

  • 11 август 2016 16:19

  • 11414
  • 0
Бурките предизвикаха разнобой сред властта в Берлин
© gettyimages (архив)

Забраната за носене на бурки предизвика разнобой в германското правителство, коментира Би Би Си.

Вътрешният министър на Федералната република обяви, че въпросът мюсюлманките да бъдат лишени от правото да прикриват своите лица не стои на дневен ред. Думите на шефа на силовото ведомство обаче противоречат на предложения на членове на коалиция на Християндемократическата партия и Християнсоциалния съюз, от чиито редове е излъчен германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се. Вносителите на предложението мотивираха мярката като част от борбата срещу тероризма.

Де Мезиер днес разясни какво смята да предприеме властта в Берлин, за да се предотвратят атаки, като тези в южните градове Вюрцбург и Ансбах, извършени през юли от бежанци. Вътрешният министър потвърди, че заподозрените за тероризъм, които имат германско и друго гражданство ще бъдат лишавани от паспорта на Федералната република. Той също обяви, че в неговото ведомство ще бъдат разкрити още над 4000 работни места и се предвижда отделянето на повече средства за закупване на въоръжение и техника.

"Ние също смятаме да ускорим процедурата по екстрадиране на престъпници с чуждо гражданство", допълни де Мезиер. Шефът на германското МВР заяви още, че видеонаблюдението на обществени места ще бъде засилено, както и се обсъждат промени в наказателното право. "Предлагаме пропагандата на тероризъм да бъде криминализирана", поясни той.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
11414 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини