Хормоналният дисбаланс при мъжете – все по-често срещано явление

  • 09 август 2016 11:44

  • 3476
  • 0
Хормоналният дисбаланс при мъжете – все по-често срещано явление
©

Заболяванията на простатата се срещат все по-често. Това зависи, както от хормоналните изменения, които настъпват у мъжа след 50-годишна възраст, така и от начина на живот и хранене.

Некачествените трудносмилаеми храни, допълнително обработени с хормони, пряко влияят на хормоналния баланс в организма. Неговото равновесие осигурява качеството на живот и обратно, неговият дисбаланс често нарушава ежедневието. След 40-та година при мъжете настъпват естествени хормонални промени, по подобие на менопаузата при жената. Определят се с термина „андропауза”. Проявленията й са свързани именно с прогресивно намаляващите нива на свободния тестостерон, докато нивото на естрогените (женските полови хормони) остава същото или относително нараства.


Повишаване нивото на естрогените е все по-често явление. Причината е в присъствието на така наречените ксеноестрогени (или фалшиви естрогени). Най-чести източници са различните деривати на нефтохимията: пестициди, пластмаси, емулгатори (съдържащи се в почти всички козметични продукти), месо от животни, третирани с естрогенни препарати чрез храната за наддаване на тегло и бърз растеж. Всички ксенохормони са токсични и болшинството от тях имат естрогенно въздействие върху мъжкия и женския организъм. Разграждането на естрогена се извършва в черния дроб, т.е. всякакви проблеми с него (възпалителни процеси, хепатит, цироза), допълнително биха допринесли за увеличаване нивото на естрогена.


Хиперплазия на простатата е едно от най-често срещаните доброкачествени състояния при мъжете, което влияе много силно върху качеството на живот на пациентите. 50% от мъжете над 50-годишна възраст страдат от това заболяване, до 80% - над 60 години и над 90% при мъжете над 80 години. Именно недоброто усвояване на тестостерона и превръщането му в дехидротестостерон и естроген са някои от основните причини за поява на заболяването.

Симптоматиката на заболяването се изразява в: често уриниране, както през нощта, така и през деня, затруднения в началото на уринирането; намаление количеството и силата на пикочната струя. Лечението на хиперплазия на простатата често е свързано с лекарства, притежаващи странични ефекти, а оперативната намеса невинаги е решение на проблема. За радост, има по-щадящи начини, на базата на растителни субстанции.


ПростаРен e специално разработена синергична формула от висококачествени екстракти от Теснолистна и Дребноцветна Върбовки, Гроздово семе и Селен от натурален източник, в най-усвоимата му за организма форма L-Селенометионин. Те действат благоприятно едновременно върху различни симптоми, свързани с неразположенията на простатата. Възпират растежа на епителните клетки; подпомагат естествената дейност на простатната жлеза на различни нива; действат противовъзпалително и антибактериално; предпазват от туморни израждания.

ПростаРен (ProstaRen) може да се използва както съпътстващ традиционното лечение, така и като негова алтернатива. Чрез ПростаРен се ограничават страничните негативни ефекти, появяващи се често след продължително медикаментозно лечение или чрез оперативна намеса. ПростаРен може да се използва удачно и след оперативно лечение. Търсете в аптеките! За повече информация посетете www.botanic.cc.


Последвайте канала на

Novini.bg
3476 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини