С черни маски и вързани ръце граждани протестират пред НЗОК (видео)

  • 09 август 2016 10:15

  • 4491
  • 1
С черни маски и вързани ръце граждани протестират пред НЗОК (видео)
©

Пред сградата на НЗОК се събраха близки на боледуващи от хепатит С, предаде репортер на Novini.bg.

Причината да излязат на протест е забавянето на лечението от коварното заболяване от здравната каса. Протестиращите сложиха черни качулки и вързаха ръцете си с въже, защото близките им са обречени на смърт. "НЗОК не разглежда протоколите в срок. Бави ги с около 2-3 месеца и това е фатално за живота на боледуващите. Здравната каса ги осъжда на смърт, при положение, че хепатит С е лечимо заболяване. Към момента 440 души чакат разрешение за живот", обясниха протестиращите.

Недоволните настояват институцията да започне да разглежда по-бързо протоколите. "Трябва да бъде премахната бюрократичната машина, която единствено дожежда до смърт. С цялото това забавяне се цели пестене на пари. Ние настояваме от касата да слязат при нас и да обяснят, кога ще започнат реално да работят, за да не се стига до фатални изходи", категорична беше д-р Лесидренска.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4491 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.09.25 | 17:03

1
"Трябва да бъде премахната бюрократичната машина, която единствено довежда до смърт." Ама кого го интересува, бе човече, дали ти, аз, ние, ще умираме. Те нямат полза от нас, ние им досаждаме - искаме си парите. Не могат да си живеят сладкия живот, който сме им осигурили. Пука му на безотговорния, неспособен самозван "реформатор", че някой ще умре. Ние сме статистика, а те се считат за "богове"!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини