Страх и тормоз в ботевградското село Новачене

  • 03 август 2016 08:07

  • 11392
  • 4
Страх и тормоз в ботевградското село Новачене
© БТВ

Силна музика, опасно шофиране и вандалски прояви. Това не дивия запад, а ботевградското село Новачене, информира БТВ.

Възрастните хора отдавна са забравили какво е спокоен живот. Страх ги е и да се оплачат, защото вечер остават сами, а полицаи рядко има.

Симка е родом от селото. Преди време се върнала тук с надежда за спокоен живот. Но останала разочарована. Симка Иванова споделя за хвърляне на бомбички и хвърляне на камъни дори по хората.


Иванка допълва, че една жена е пострадала от счупване на прозорците и не смее да каже, защото пак ще дойдат да й ги изпочупят. „Тя е пенсионерка. От къде да вземе пари да ги сменя всеки ден.”

Нощем става по-страшно, защото тогава улиците се превръщат в автомобилна писта за хора без книжка. Доказателство за опасното шофиране са и дългите ивици следа от гуми, които можем да видим на много от кръстовищата.

Нощните забавления се случват и в центъра на селото. След направена забележка от кмета, роми дошли да въртят гуми пред сградата на местната власт. „За мене това е демонстрация на това, че са безнаказани, че не може никой нищо да им каже. Знаят, че актовете без свидетели отпадат, гражданите не искат да свидетелстват”, посочва кметът Героги Мишев.

Преди дни той търси помощ от полицията в Ботевград, защото за Новачене и още седем села в района отговарят само двама районни полицаи. Оказва се обаче невъзможно да се хванат всички нарушения и нарушители.

Паркът на селото също страда от вандалските прояви. Пейките са изпочупени, а вратата на електрическото табло е изкъртена. „Трошат го, за да си включват уредби и да си правят дискотеки нощно време”, обясни кметът.

Местните виждат спасение единствено в увеличаване броя на полицаите. А до тогава възрастните хора ще живеят в страх и ще проверяват по няколко пъти на вечер дали е заключена входната им врата.

Последвайте канала на

Калина Христова
11392 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Бако ви Тошо от Рая

2016.08.06 | 23:31

4
Припев:"Кой не скача е червен"/2 Идват избори.Хайде пак да скачате и да гласувате за сините,зелените,оранжевите,бенбяните и проче боклуци.
хохо

2016.08.06 | 23:30

3
ей, овце, полицията нема да ви помогне, има пу6ки, пистолети, цените са достьпни, купувайте и стреляйте, ако не останете си сьс здраве, тормоза нема да спре, ха ха хах

2016.08.06 | 19:34

2
трябва да се наблегне на био сапуна
kiki

2016.08.06 | 19:34

1
mangali s koli i gonki zabogateli girmetegi s pyskite bre

Добави коментар

Водещи новини