Нашенци се бръкват с по 300 лева за покемон

  • 02 август 2016 13:39

  • 3195
  • 3
Нашенци се бръкват с по 300 лева за покемон
©

Находчиви търговци измислиха как да спечелят пари от почитателите на мобилното приложение Pokemon Go, пише "Труд". Между 50 и 300 лева са готови да дадат българи,запалени по лова на покемони, показа проверка от „Зодиак“.

Хитри търговци продават развити профили в играта и така осигуряват на маниаците по-високи нива и по-ценни анимационни герои, които иначе сами не могат да си хванат.

Бизнесът набира сила от няколко дни. През сайтовете за обяви ловците на покемони са привлечени да си набавят все по-високи и по-високи нива в Pokemon Go.

Напредък в ловенето на японските измислени създания в София може да се купи за 50 лева. Сумата осигурява акаунт на 30-о ниво с почти изцяло развити покемони. Продавачът предлага начин за смяна на паролите веднага след покупката и гарантира коректност. В друга столична обява се търгува и акаунт с абсолютно всички покемони. Твърди се, че дори има хванати анимационни същества, достъпни единствено в Америка, Азия и Австралия.

Собствениците на най-разглежданите заявиха пред „Зодиак“, че не желаят да коментират бизнеса си, а други си признаха, че се занимават с това от дни и вече имат резултати по банковите сметки. Оказа се, че дори деца търгуват с покемони. Това призна собственичка на обява за нива в играта, чийто профил в сайта е бил използван от детето ѝ.

Сред печалбарите на гърба на маниаците е и предприемчив пловдивчанин, който намери уникален начин да взима пари чрез ловене на покемони. Той публикува в интернет обява, в която предлага услугите си на всички, които изгарят от желание да ловят покемони, но нямат физическото време да го правят. Срещу скромните 10 лева на час младежът лови японските измислени създания вместо клиентите си.

Нова бизнес идея се появи и в "Слънчев бряг". Там собствениците на заведения привличат повече клиенти, като им осигуряват условия за повече успехи в играта. Според запознати схемата включва магически прах, който стимулира появяването на покемоните.

С маркетингов трик и ухо за новите мании столична таксиметрова компания предлага професионален шофьор, който да разкарва най-верните фенове на играта с добавена реалност Pokemon Go. Срещу 25 лева таксиметровата компания предлага един час неограничен пробег в рамките на София за до 4 покемон играчи, които ще се възползват от услугите на наетия водач.

Последвайте канала на

Калина Христова
3195 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
малоумници зомбирани

2016.08.03 | 07:17

3
е това е бизнес, първо зарибяваш малоумни пъпчиви тинйджъри с плоски мозъци дето ходят по улиците като зомбита и след това опааа за еди каква си сума можете да минете на еди коеси ниво, само дето още 30години тия малоумници с това наше прецакано образование няма да мръднат и на второ ниво

2016.08.03 | 07:17

2
нека се възползваме от болните мозъци и да изкараме някой лев - очаквам скоро да започнат отвличания на редки покемони и искания за откупи, както и кражби на покемони и последващата им продажба на черния пазар за покемони
haha

2016.08.03 | 07:17

1
бахти идиотите

Добави коментар

Водещи новини