Кремъл: САЩ сами да си уреждат предизборните скандали

  • 28 юли 2016 21:28

  • 3735
  • 3
Кремъл: САЩ сами да си уреждат предизборните скандали
© Getty Images/Guliver

Кремъл призова днес САЩ сами да стигнат до дъното на скандала с хакнатите имейли на Демократическата партия и отхвърли предложението на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, определено от самия него като иронично, Москва да намери "изчезналите" имейли на Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26, предаде Ройтерс.

Вчера Тръмп, кандидатът на Републиканската партия за президент, ядоса някои среди в Демократическата партия, като покани Русия да намери десетки хиляди "изчезнали" имейли от времето когато съперничката му за Белия дом от демократите Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 е била държавен секретар.

Тръмп каза това, след като президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият заяви, че е възможно Русия да се опита да повлияе на американските избори за президент след изтичането на имейли на Националния комитет на Демократическата партия, за което експерти обвиниха руски хакери.

По-късно Тръмп поясни, че думите му били израз на сарказъм и не бива да се възприемат буквално. Изявленията за руска намеса подразниха Кремъл, който категорично отрече и обвини американските политици, че искат да разпалват в САЩ страхове от Москва в духа на Студената война, като си измислят истории с предизборна цел.

Говорителят на руското президентство Дмитрий Песков, каза, че обвиненията за руска следа в случая с хакнатите имейли граничат с "пълна глупост" и че са плод на антируски настроения. Той отхвърли, както изглежда, иронично направеното изказване на Тръмп Русия да намери имейлите на Клинтън.

"Що се отнася до тези купчини имейли, това не е наша грижа. Никога не си пъхаме носа в работите на другите и не ни харесва, когато се опитват да си пъхат носа в нашите", каза той.

"Американците трябва да стигнат до дъното на това какви всъщност са тези имейли и да разберат за какво става дума във всичко това."
Тръмп, който нееднократно е казвал, че ще се стреми към по-добри отношения с Русия, ако стане президент, предизвика безпокойство и с изказването си, че ще обмисли дали да признае Крим за част от Русия.

Песков каза, че Кремъл не се трогва от това изявление и че няма да промени неутралната си позиция по отношение на кандидатите за американски президент.

"Знаем много добре, че в разгара на предизборната борба кандидатите казват едно нещо, а после, под напора на обстоятелствата, реториката им става по-балансирана."

Анализатори казват, че Кремъл би приветствал победа на Тръмп на изборите през ноември, защото милиардерът нееднократно е хвалил с руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, казвал е, че иска да се спогоди с Русия, както и че ще обмисли съюз с Москва срещу "Ислямска държава", пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3735 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.08.04 | 11:58

3
защо ги крият тия имеили , явно говната са големи

2016.08.04 | 11:58

2
О ,още колко ...лайна кравешки ,ще се изсипят !Публиката да се отдалечи ,възможно е ...изцапване !
Ер голям

2016.08.02 | 16:48

1
Шоуто трябва да продължи! Иначе няма да е интересно...

Добави коментар

Водещи новини