Касата ще прави внезапни проверки за нередности, ако пациент откаже да се чекира

  • 22 юли 2016 14:02

  • 3487
  • 4
Касата ще прави внезапни проверки за нередности, ако пациент откаже да се чекира
©

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) провежда обучение на над 100 служители на институцията за внедряване на проекта за изграждане на Регистрационна система за здравноосигурителни събитията при изпълнителите на медицинска помощ. Експертите, които ще комуникират пряко с договорните партньори на институцията при внедряването на Регистрационната система, получават знания за системата, за да може процесът по регистрация да протича безпроблемно за пациентите, съобщават от Касата.

Ако пациент не се чекира в системата, това е сигнал за нередност, който ще бъде отчетен от експертите. За да се реагира веднага, НЗОК ще осигури присъствие на обучени експерти от 28-те районни здравноосигурителни каси, както и от Централното управление на институцията, в 20-те болници в цялата страна, които пилотно ще се включат в проекта от 27 юли т.г.

Днес в русенската болница беше демонстрирано как работи пръстовия идентификатор. В Многопрофилната болница са доставени три устройства, които са разпределени в три отделения-интензивно-терапевтично, ортопедично и терапевтично. Те ще бъдат тествани до 1 октомври, когато официално ще заработи системата за регистрация с пръстовия идентификатор.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3487 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
гьостерица

2016.11.06 | 05:16

4
не давам пръстов отпечатък никои не може да ме задължи ,а и не може да ми откажат болнична помощ докога ще ги търпим да си правят експерименти с нас
пипи

2016.09.12 | 01:00

3
Българската милиция се увеличи с още едно управление-Здравна каса.
възмутен пациент

2016.09.12 | 01:00

2
Това е болница. Ще минат хиляди болни, а оттам и заразноболни. Помисли ли някой, че тази процедура може да зарази здравите хора след като болните си допрат пръстчето до уреда. Това някой дали го е помислил или всичко им е до кинтите? Примерно някой с менингит или нещо по-опасно или заразно допре до сензора и после минава един човек, който е само със спукана китка. И хоп зараза..................
до НЗОК

2016.07.24 | 10:46

1
А защо не ги правите до този момент, след като имате тази възможност? Интересно...

Добави коментар

Водещи новини