Софийското метро прибира уволнените от БДЖ

  • 04 декември 2011 20:40

  • 6644
  • 0
Софийското метро прибира уволнените от БДЖ
©

Докато стачките в БДЖ продължават, заместник-директорът на Софийския метрополитен инженер Красимир Савов заяви, че необходимостта от професионални кадри нараства заедно с новото трасе на метрото.

Това ще позволи дружеството да открие над 500 нови работни места. На тях могат да разчитат и освободените служители на железниците, информира БНТ.

Уговорка между железниците и софийското метро да наемат освободени служители няма. Въпреки това от Метрополитена разчитат на по-добре подготвени кадри от железниците. Защото новите линии ще отворят много свободни позиции.

"Около 500, 520 работни места. За огромното количество от тях могат да кандидатстват специалисти от БДЖ. Ние и досега ползваме техни кадри. В този смисъл БДЖ имат преимущество при кандидатстване на равни други начала с другите кандидати", каза  инж. Красимир Савов, зам.-директор "Метрополитен" ЕАД.

Въпреки високите шансове, от новите работни места, по всяка вероятност, ще се възползват само онези, които живеят в близост до столицата.

Най-много работни места ще бъдат открити в депо Обеля, където се намират машинисти, механици, шлосери.

Възрастово ограничение няма, уточни зам.-директорът. Позициите, за които могат да кандидатстват бивши служители на железниците, ще бъдат поетапно разкрити в следващите 9 месеца в 6 различни направления.

И тази година Метрополитенът отчита ръст в печалбите, което позволява да бъдат разкрити допълнителни работни места. А бъдещите служители да разчитат на конкуретна заплата.

1000 - 1200 лв. получава машинистът, а  Метрополитенът плаща навреме.

Последвайте канала на

Десислава Станева
6644 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини