ФБР ще нищи смъртта на убития украински журналист Павел Шеремет

  • 20 юли 2016 15:30

  • 2499
  • 1
ФБР ще нищи смъртта на убития украински журналист Павел Шеремет
© gettyimages (архив)

Екип на Федералното бюро за разследване (ФБР) ще пристигне в Украйна, пише газета.ру.

Служителите от американската агенция ще помагат на властите на източноевропейската страна за разследването на смъртта на журналиста Павел Шеремет. Той загина днес сутринта след като колата, в която пътуваше, бе взривена на кръстовище в Киев.

Междувременно в Киев обявиха три основни версии за случая. Първата е свързана с професионалната дейност на Шеремет. Медиите, с които той е работил, са публикували материали за корупция и злоупотреба със служебно положение по висшите етажи на властта. Също така привърженици на украинския президент Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември са водили кампания по очерняне на изданието "Украинская правда", където е писал Шеремет.

Втората версия е свързана с руска следа. Това предположение бе лансирано от официалния представител на украинското МВР Зорян Шкиряк. Според служителя убийството на журналиста е част от хибридната война, която Москва води срещу Украйна.

Третата теория е, че Шеремет е станал невинна жертва. Той бе взривен в колата на ръководителя на "Украинская правда" Альона Притула. Според поддръжниците на тази версия мишената на атентата е била интимната приятелка на убития мъж.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2499 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.07.25 | 09:43

1
Няма какво да нищи ! Това е работа на руснаците !Те са виновни за войната във Виетнам ,Камбоджа ,Иран ,Ирак,Либия ,Сирия и за което се още сетите !О ,щях да забравя за Кулите -близнаци ,за преврата срещу Ердогад ,убийствата в Ница ,Брюксел ,във влака германския и още ..... Боже щях да забравя за Брекзита !

Добави коментар

Водещи новини