Брадви с кръв са открити у двама от побойниците, наръгали младеж в центъра на София (видео)

  • 19 юли 2016 16:29

  • 12462
  • 6
Брадви с кръв са открити у двама от побойниците, наръгали младеж в центъра на София (видео)
©

По повод вчерашния инцидент в района на бул. Стамболийски в София са задържани петима младежи, а един се издирва.

Това съобщи на специална пресконференция говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, предаде репортер на Novini.bg. Снощи към 20.25 часа шестимата побойници се разминават с други двама младежи и започват да скандират "Само ЦСКА". Двамата тийнейджъри отговарят "Да, само ЦСКА", при което започва нападението. Единият от младежите е пребит жестоко. Има нанесени удари по врата, шията и тялото, както с ритници и юмруци, така и с хладно оръжие. Пострадалият младеж е и със счупена дясна ръка. Настанен е в "Пирогов", като лекарите са заявили, че няма опасност за живота му, въпреки тежките травми, каза още Арнаудова.

От СГП обявиха, че ще бъде повдигнато обвинение за опит за убийство по хулигански подбуди. В момента все още се извършват процесуално-следствени действия. След като бъдат събрани всички доказателства и се установи съпричасността на всеки един към инцидента, ще бъдат повдигнати обвинения на всички, без значение от възрастта им, както и ще бъде поискана най-тежката мярка "задържане под стража". Най-малкият от петимата задържани е на 16 години. При обиски в домовете на двама от задържаните са открити брадви, по които има засъхнала кръв. Назначена е медицинска експертиза за установяване на кръвните следи. От задържаните лица само едно е без криминална регистрация. Всички са добре познати на полицейските органи. Криминалните им регистрации са за притежание на наркотици, кражби, грабежи, нанасяне на телесни повреди, разкри още тя.

Шефът на СДВР старши комисар Младен Маринов обясни, че вървят действия, които трябва да установят дали същите тези лица не са нанесли побой и на младежа в района Първо РПУ. Той е получил по-леки наранявания, но агресията става все по-честа, допълни той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
12462 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Типично

2016.08.03 | 08:16

6
Типично говежд стил. Много на малко, а на всичкото отгоре и с ножове. Не ви ли омръзна да сте ножари!?
FOX81

2016.08.03 | 08:15

5
Истинските мъже се бият с голи ръце! Говедата не спазват етичния кодекс! Дали ще има наказания, остава да видим!

2016.08.01 | 00:03

4
Първите двама коментиращи са функционално неграмотни. Къде виждате говеда, след като шестима са скандирали в подкрепа на ЦСКА и са скочили на другите двама. Ама нали е важно да се плюе.
пфф

2016.08.01 | 00:03

3
виж че са го проверявали дали е от ЦСКА

2016.08.01 | 00:03

2
Добре де, не нещо не схващам. Едните казали "Само ЦСКА", другите отвърнали със същото и се сбили! Тия пияни ли са били?
hahah

2016.08.01 | 00:02

1
тия момчета нямат нищо общо с Левски не си правете гршни изводи

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини