Седемдесет нови автобуси за столичния градски транспорт са вече у нас

  • 18 юли 2016 19:48

  • 2616
  • 0
Седемдесет нови автобуси за столичния градски транспорт са вече у нас
© Фейсбук

Първите 70 от общо 110 нови автобуси за столичния градски транспорт вече са на пристанището в Бургас. Те са климатизирани, нископодови, с достъпност за хора с двигателни проблеми, с видеонаблюдение и с мобилен интернет, съобщава кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска на страницата си във Фейсбук.

Доставката на 110-те нови единични автобуса е част от програмата за модернизация на автобусния парк. Заедно с другите 40 броя, които очакваме през август, те ще бъдат пуснати в движение през септември.

Задължителното изискване към всички нови градски автобуси, които купуваме, е да са с най-високия екологичен стандарт ЕВРО6. По план през 2020 г. средната възраст на автобусите в София трябва да е 7 г., като сме планирали закупуването на още 190 нови автобуса, посочва столичният кмет. Така спираме от движение автобусите, които са произведени между 1976 г. и 2002 г. със стандарти Евро 0, Евро 1 и Евро 2.

С програмата за модернизация изпълняваме изискването за диверсификация на използваните горива - ще доставим първите електробуси, а най-голям процент от автобусите в София ще бъдат на природен газ. Първите 126 нови автобуса закупихме през 2014 г. и благодарение на тях спряхме от движение най-старите автобуси с марка "Икарус", отбелязва още кметът Фандъкова.

Последвайте канала на

БТА
2616 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини