Европейските лидери търсят помощ отново от МВФ

  • 03 декември 2011 20:24

  • 836
  • 0
Европейските лидери търсят помощ отново от МВФ
©

Европейските лидери търсят помощ за решаването на продължаващата криза с еврото извън пределите на Стария континент, но макар Международният валутен фонд да може да помогне, то той не е търсената от тях магическа пръчица, пише вестник “Ню Йорк таймс”.

Фондът вероятно ще бъде помолен да продължи да съдейства, докато лидерите на 17-те страни от еврозоната се подготвят за среща на върха в четвъртък и петък. Канцлерът на Германия Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и президентът на Франция Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в трябва да проведат разговори в Париж в понеделник, а по искане на президента Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият министърът на финансите на САЩ Тимъти Гайтнър ще се срещне с европейските лидери по-късно през седмицата.

Лидерите на ЕС вече се обърнаха към МВФ за съдействие на по-малките държави – Ирландия, Гърция и Португалия. И при трите фондът отпуска около една трета от нужните заеми, а експертите му напътстват страните за решаването на проблемите по пътя към възстановяване.

Последвайте канала на

Десислава Станева
836 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини