Ген. Кирчо Киров: Опитът за преврат в Турция беше нескопосан

  • 16 юли 2016 17:38

  • 4552
  • 3
Ген. Кирчо Киров: Опитът за преврат в Турция беше нескопосан
© Булфото

Снощният опит за преврат беше нескопосан, но наистина беше опит за преврат. Не успя, защото не беше организиран добре. Това каза в предаването "Офанизва" по Канал 3 бившият директор на Националната разузнавателна служба о.р. генерал Кирчо Киров.

Не бяха завладени основни сгради на властта, не беше арестуван президентът Ердоган, оказа се и че самата армия е разделена, добави той.

А и един такъв опит за преврат беше малко или много очакван. Режимът на Ердоган вървеше логично към подобно развитие. Беше премахнат член от турската конституция, с който даваше възможност на армията да участва в светското управление на държавата. Армията и нейният връх живеят със спомените, когато можеха да променят политическото бъдеще на Турция. Но днес и политическата, и икономическата ситуация не са същите, коментира бившият шеф на разузнаването.

О.р. ген. Киров прогнозира, че управлението на Ердоган по-нататък ще се развива в посока укрепване на едноличния му режим. Демокрацията в Турция снощи беше поставена под сериозна опасност, а занапред ще има и по-сериозни изпитания за нея, добави той.

Опитът за преврат няма да отслаби Турция, тя си остава основна регионална сила, каза още о.р. ген. Кирчо Киров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4552 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Миро

2016.07.16 | 22:10

1
A защо тук нищо не се случва?
Каризма

2016.07.17 | 08:49

3
Случва се, но трябва да си извадиш главата от г.за на партийния секретар за да го видиш.

2016.07.16 | 23:33

2
Я па тоя що не направиш да ни покажеш как се прави?

Добави коментар

Водещи новини