Изтребител свали хеликоптер, 17 души са загинали в Анкара (видео)

  • 16 юли 2016 02:02

  • 7713
  • 0
Изтребител свали хеликоптер, 17 души са загинали в Анкара (видео)
© Getty Images/Guliver

В Турция се води битка с тежко бойно снаражение. Изтребител на военните е свалил хеликоптер, превозващ 17 души, които са били част от метежниците и са полицаи. Източници от армията са заявили,че са понесли жертви, но без да съобщават броя им, информира БТВ.

Турската армия използва оръжие срещу група протестиращи в района на стария мост над Босфора – „Боазичи”, предава информационната агенция „Догу хабер ажансъ” (ДХА). Съобщава се за ранени в района на инцидента, посочва още ДХА.

Късно вечерта в петък турската армия съобщи, че е поела контрола на управлението на страната. Турското правителство е задържано, съобщиха от генералния щаб на армията по-рано тази вечер. Военните са завладели сградата на правителството и държавната телевизия TRT. Те не уточняват кой ръководи преврата. В заявление военните отбелязват, че имат намерение да спазват принципа за върховенство на закона, както и да спазват всички сключени от Турция международни споразумения, съобщи Интерфакс.

В социалните мрежи вече има и версии, че случващото се в момента е режисирано от Ердоган, който всъщност е бил на почивка в Мала Азия. В интервю по Skype турският президент призова народа да излезе и да се противопостави на военния преврат. Има спекупации, че той вече е отлетял за Москва, след като преди час имаше данни, че турският президент опитва да отлети за Германия, но от там са му отказали убежище.
 

Последвайте канала на

Калина Христова
7713 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини