Извънредното положение във Франция ще приключи на 26 юли, заяви Оланд (снимки)

  • 14 юли 2016 18:13

  • 2036
  • 0
Извънредното положение във Франция ще приключи на 26 юли, заяви Оланд (снимки)
© Getty Images/Guliver

Франция няма да удължава извънредното положение след 26 юли, каза френският президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12, цитиран от световните агенции, предава БТА.

Не можем да удължаваме извънредното положение до безкрай, няма да има смисъл. Това ще означава, че ние не сме повече република, в която върховенството на закона се прилага за всички граждани, заяви Оланд в телевизионно интервю по повод националния празник на Франция.

Припомняме, че Франция въведе извънредното положение след атентатите от 13 ноември, отнели живота на 130 души. По-късно то бе удължено на два пъти. За последно това беше до 26 юли заради домакинството на Европейския шампионат по футбол, приключил на 10 юли.

Оланд припомни, че удължаването на извънредното положение не е необходимо заради това, че френският парламент неотдавна прие закон за борба с тероризма, който дава на властите по-големи правомощия да претърсват жилища и да задържат заподозрени за терористична дейност.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2036 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини