Оланд се защити от критиките за заплатата на фризьора му

  • 14 юли 2016 17:14

  • 2102
  • 0
Оланд се защити от критиките за заплатата на фризьора му
© Getty Images/Guliver

Френският президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 се защити от критиките във френски медии, че харчи прекалено много пари за фризьор, предаде Франс прес.

Вчера сатиричният в. "Канар аншене" разкри, че заплатата на личния фризьор на президента била 10 000 евро на месец. Това отприщи вълна от критики, но и подигравки във френски медии и социални мрежи.

В отговор на критиките Оланд каза, че е намалил бюджета на Елисейския дворец, който е бил от 109 милиона евро през 2012 г. на 100 милиона евро. Той припомни освен това, че е съкратил с 10 процента служителите на президентството.

Заплатата ми се намали с 30 процента, а ме критикуват за нещо, за което дори не съм главният виновник, каза той.

Нека ме упрекват за каквото и да е, но не и в този случай, допълни Оланд в интервю, дадено по повод френския национален празник.

Трудовият договор на фризьора на френското президентство е бил сключен на 16 май 2012 г. от тогавашната директорка на кабинета на Елисейския дворец, Франс прес.

Разкритията за заплатата на коафьора на Оланд предизвикаха и критики и възмущение от страна на представители на френската опозиция. Случаят стана известен във Франция като "Коафьоргейт", пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2102 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини