Тодор Славов в съда: Пуснете ме, казват ми, че ще изляза с краката напред към Поморие (обновена+виде

  • 14 юли 2016 15:20

  • 10226
  • 6
Тодор Славов в съда: Пуснете ме, казват ми, че ще изляза с краката напред към Поморие (обновена+виде
© Булфото

В Специализирания наказателен съд се гледа мярката на Тодор Славов, обвинен в убийството на Александър Алексиев - гарда на Митьо Очите, предаде репортер на novini.bg.

Припомняме, че на 8 юни 2016 в известно заведение в курорта "Слънчев бряг" се разрази престрелка, на която бе тежко ранен Димитър Желзяков - Митьо Очите,бе убит охранител и бе ранен друг.

Адвокатите на Славов Иван Ангелов и Димо Вълчев поискаха мярката на техния подзащитник да бъда променена на по-лека. Те изложиха пред съда, че техният подзащитник е действал в условията на неизбежна самоотбрана, не е избягал от местопрестъплението и е съдействал на органите на реда.

Самият Тодор Славов заяви пред съда, че иска по-лека мярка за неотклонение, защото не е направил нищо друго освен да защити живота си. Също така стана ясно, че Тодор Славов е заплашван в бургаския следствен арест и помоли съда да промени мярката му на по-лека, защото се чувства застрашен и постоянно са му отправяни реплики от други затворници, че ще бъде изведен от затвора с краката напред към Поморие.

Адвокатите попитаха съдията и прокурора знаят ли кой управлява бургаския затвор, и че в следствения арест в Бургас той е по-застрашен отколкото, ако е с по-лека мярка.

Представителят на спецпрокуратурата обясни, че на Славов са му повдигнати обвинения за извършване на убийство по особено опасен начин, също така участва в организирана престъпна група. Това са тежки умишлени престъпления и се наказват с цялата строгост на законите в България.

От разпитите на свидетели, уточни прокурорът, Славов е бил лична охрана на Божидар Кузманов и винаги е действал респектиращо. Има данни, че са събирали рекет от заведения в Банско и Слънчев бряг.

Прокурор Славова обясни, че простреляният Алексиев не е застрашавал живота на Славов. Той е бил встрани, това сочат показанията. Лично Кузманов е разпоредил да се стреля срещу хората на Очите, като преди това е раздал оръжия на своите хора. Относно заплахите в ареста, обвинителят по делото заяви, че за първи път се излагат такива данни, ако има опасност за лицето, не е пречка да бъде преместен в следствения арест на ул. "Майор Векилски".

Специализираният наказателен съд  след като изслуша страните, реши да не уважи искането на Тодор Славов и му наложи най-строгата мярка „задържане под стража“. Мярката може да бъде обжалвана в 15 дневен срок, а адвокатите му заявиха, че ще обжалват на 21.07. 2016 година.

Последвайте канала на

Калина Христова
10226 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Браво бе

2016.10.17 | 03:35

6
Значи като дойдат да ви убиват 40 бандита просто лягайте и умирайте,никаква самозащита.

2016.07.19 | 09:44

5
Кога ти викаше мама - учи Тодоре, ти - НЕ, мутра ша ставам, хора ша бия - пари ша им взимам, без да работя. Сега, като дойде времето да излизаш с краката напред - йок. Кой каквото си е надробил братле, такова ше си сърба.

2016.07.19 | 01:00

4
Zovek e na kurvata boiko
някой

2016.07.18 | 11:26

3
Ей много страшни и от мафията,а като ги укаушат се разболяват или уплахи получават..........! Иначе е лесно, десет бият един или чакат в гръб и пуцат като оня от македонската реклама. ГОВНА...........
Бай Тошо

2016.07.14 | 22:42

2
Един убиец по малко голема работа
питам

2016.07.14 | 19:04

1
Ама ти не си ли приятел на Бойко? Само Митьо Очите ли?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини