Германски издания и политици критикуват назначаването на Борис Джонсън за британски външен министър

  • 14 юли 2016 14:23

  • 2136
  • 7
Германски издания и политици критикуват назначаването на Борис Джонсън за британски външен министър
© Getty Images/Guliver

"Британски хумор", "Шега" - това са само част от заглавията на статиите в германския печат по повод назначаването на Борис Джонсън за министър на външните работи в новото британско правителство на премиера Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, предаде Франс прес.

С назначаването на "Краля на Брекзита" за външен министър отпадат всички съмнения около факта, че британската политика работи не за благото на страната, а за лични амбиции, за тактики за спечелване на властта и за връщане на услуги, коментира седмичникът "Шпигел" в статия, озаглавена "Изведнъж Джонсън се оказа дипломат!". Основен архитект на кампанията за Брекзит за референдума на 23 юли, самият Джонсън изглежда изненадан от назначението, допълва изданието.

Джонсън - министър на външните работи? Това е типичен британски хумор, коментира онлайн изданието на левоцентристкия ежедневник "Зюддойче цайтунг".

В. "Берлинер цайтунг" пише, че назначаването на Джонсън е породило голяма изненада, след като някои започнаха да говорят за край на неговата политическа кариера. Сега Джонсън, за когото казват, че не е дипломат, става най-важният дипломат в страната, допълва изданието.

Консервативният в. "Велт" припомня, че Джонсън беше нарекъл Хилари Клинтън "садистична медицинска сестра" и беше сравнил ЕС с Хитлер.

Сред политиците в Германия мнението е сходно. Заместник-председателят на Германската социалдемократическа партия Ралф Щегнер смята, че назначавайки Джонсън за външен министър Мей, е отслабила позициите си. Председателят на парламентарната група на Зелените Антон Хофрайтер смята, че назначаването на Джонсън за водещ дипломат праща много лош сигнал за процеса на излизане на Великобритания от ЕС, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2136 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2016.07.18 | 15:21

6
Е ,браво ,най -после министър на мястото си !Да не цепи басма ,никому !
beIN SPORTS

2016.07.18 | 15:22

7
Podigravki...Podigravki...

2016.07.18 | 15:21

5
Пендел от турски произход , затова го харесват Алкохолиците !

2016.07.18 | 15:21

4
Британия стана за смях . Нямам търпение за следващия епизод от този комичен серЯл!

2016.07.18 | 15:21

2
Лицето на Великото кралство пред света, главният комуникатор на Острова за международните отношения - педераст от турски произход. КРАСОТА.....!

2016.07.18 | 15:21

3
НЕ Е ВЕРНО! Това че родителят му бил роден в Турция, не означава че е турчин. Забравяш ли, че Турция векове наред е Европейска Византия, населена предимно със европейци-християни???

2016.07.18 | 15:21

1
Супер избор ! Джонсън е много готин ! Кефи ме , особено като казва истината за баба Клинтън и като си прави ташак с Ердоган ! Голям пич !

Добави коментар

Водещи новини