Дейвид Камерън: Тъжно ми е за котака Лари (снимки+видео)

  • 13 юли 2016 14:59

  • 3813
  • 3
Дейвид Камерън: Тъжно ми е за котака Лари (снимки+видео)
© gettyimages (архив)

Тъжно ми е, че не мога да взема котака Лари със себе си, каза британският премиер в оставка Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. по време на парламентарния контрол, предаде Скайнюз.

Днес оттеглилият се от поста си политик за последен път застана пред депутатите в долната камара на парламента като министър-председател. Той заяви, че котакът Лари, чиято цел е да лови мишки в резиденцията на премиерите на Обединеното кралство е част от персонала на Даунинг стрийт 10. Той показа на законодателите в Лондон своя снимка с Лари.



До оставката на Камерън се стигна след като на 23 юни 2016 г. над половината британци гласуваха за излизането на страната от Европейския съюз. Брекзитът бе тема на днешното заседание на Камарата на общините. Камерън получи поздравления от лидера на основната опозиционна политическа формация Лейбъристката партия. Джереми Корбин пожела на Камерън здраве и успехи.

Депутатите от Шотландската народна партия Ангъс Робертсън от своя страна обвини премиера в оставска в бягане от отговорност. Жителите да Шотландия, Северна Ирландия и Лондон се обявиха срещу Брекзит.



В края на заседаването Камерън бе изплатен с аплодисменти. Той се отправи към Бъкингамския дворец, където ще връчи на кралица Елизабет II своята оставка. Държавният глава ще назначи за премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3813 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.07.14 | 17:17

3
...всички останали заслужават съдбата си :)
Мими

2016.07.14 | 14:39

2
Ами да котката лари е най важното на света,да му имах тревогата на този човек.Така си е надвил на масрафа че за него други проблеми няма ,котката е най голямата тревога.Боже ,боже така да я докараш че всичко да ти е наред и да остане само тревогата по една котка.Браво англичаните са виртуози в това отношение.
baihui

2016.07.14 | 10:55

1
А бе, гейска работа ! По-добре че се махнаха от ЕС ! Педали !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини