Фандъкова: София се нуждае от своите общински болници

  • 13 юли 2016 13:30

  • 1266
  • 1
Фандъкова: София се нуждае от своите общински болници
© Булфото

София се нуждае от своите общински болници.Това каза кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска при проверката на ремонта на Неврологично отделение на Първа МБАЛ-София ЕАД, предаде "Фокус".

По думите ѝ болницата е една от емблемите на града. "Това е една от общинските болници, за която ние ясно казахме, че ще направим всичко възможно да оздравяваме и защитаваме, защото София се нужда е от своите общински болници", заяви тя. Според нея общинското здравеопазване има своето място в големия град. "То се основава на добрите специалисти, затова искам да благодаря на всички, които работят с пациентите и градят доверието в болницата", посочи тя като поздрави всички лекари и уточни, че в болничното отделение работят едни от най-добрите специалисти.

"Това е добрият модел - болница, която работи добре да отдели от своя ресурс и ние да добавим. Тогава ефектът е много по-голям. Освен цялостен ремонт на отделението, болницата успя да направи и ремонт на покрива", поясни Фандъкова. "Това е поредна инвестиция в Първа градска болница, както и в общинското здравеопазване. Тази година общо около 1,6 млн. лв. са инвестициите в общинските болници и ДКЦ-та от бюджета на Столична община и Приватизационния фонд", добави тя. По думите ѝ се очакват средства и по различните програми. "Болниците, които набраха скорост и създадоха капацитет, започнаха да работят по проекти, така че над 1 млн. лв. очакваме средства и по програми" допълни Фандъкова.

Кметът  посочи, че е важно да има ясна стратегия за това какво се прави с общинското здравеопазване. "Средно до около 8 млн. лв. отделяме за дофинансиране на общинските болници, за дейности извън Здравната каса", каза още тя.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1266 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.07.14 | 09:30

1
skrii se ma kurvo

Добави коментар

Водещи новини