Казак за сънародниците ни в Турция: Не представляват опасност за националната сигурност

  • 13 юли 2016 11:05

  • 2289
  • 3
Казак за сънародниците ни в Турция: Не представляват опасност за националната сигурност
©

Никога до сега тези наши сънародници в Турция, честни и достойни български граждани, не са представлявали и не са давали съмнение, че представляват опасност за националната сигурност, за да дадат аргумент на патриотите да извиват ръцете на управляващите, че видите ли, националната сигурност била над всичко. Каква заплаха за националната сигурност са нашите сънародници в Република Турция? Кога са станали заплаха, че вие сте тръгнали да им ограничавате възможността да гласуват. Това каза от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на ДПС Четин КазакЧетин Казак Четин Хюсеин Казак е юрист и народен представител в 39-то Народно събрание и 40-то Народно, по време на дебатите по второ четене на промените в Изборния кодекс, които предвиждат да не бъдат разкривани повече от 35 избирателни секции в друга държава.

„Това са текстове, с които се цели да се угоди на крайните националисти и ксенофобите, които делят собствените си граждани на такива, които живеят в страната и такива, които живеят в чужбина”, посочи Казак.

„Въвеждането на крайно число 35, цели именно да ощети и уязви най-вече нашите сънародници в Република Турция, за които е ясно, че през всичките тези години са гласували масово, че за тях 35 секции е крайно недостатъчно като число, че са гласували в над 130 секции и са ги запълвали с достатъчен брой гласували, така че нито една секция от тях не се е оказвала излишна или в тежест на държавата и на държавния бюджет”, допълни той.

По думите му в миналото има случаи, при които в някои държави са разкривани избирателни секции, в които са гласували едноцифрено число избиратели.

„Този законопроект не е плод на ГЕРБ, това е законопроекта на Патриотичния фронт, който ГЕРБ подкрепя, защото имат договорка. Това е условието за подкрепата на кабинета на Борисов”, посочи Казак.

Последвайте канала на

Калина Христова
2289 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
е нема такава държава

2016.08.24 | 15:18

3
твоята партия използваща тези прекрасни* хора е заплаха за сигурноста! .... и не ми гоговори за българи в турция....всички сме гледали записите с хора които имат БГ паспорт, но не знаят кво правят около урните, и незнаят бъкел български! добре че са те, та да имаш ти работа!
Драган

2016.08.24 | 15:18

2
Никаква заплаха не са, искали да се върнат в България с ятагяни и калашници, това каква заплаха е?
Михал

2016.08.24 | 15:17

1
Казак, ако искат толкова да гласуват, да дойдат в бг, да похарчат някой лев за благото на България, да понаучат малко български език, пък тогава да имат претенции. Освен политика в този свят има и алъш-вериш и е време не само да получаваш заплата, но и малко да се образоваш. Голите претенции са заплаха за всяка държава.

Добави коментар

Водещи новини