Директорът на ГДБОП: Българи са основните организатори на престъпната схема за цигари в Испания (вид

  • 13 юли 2016 08:49

  • 6465
  • 1
Директорът на ГДБОП: Българи са основните организатори на престъпната схема за цигари в Испания (вид
© Булфото (архив)

Разбиването на нелегалните фабрики в Испания отне време. Разследването беше проведено много задълбочено и професионално. Още през 2015 година започнахме да следим български граждани, които отиваха да работят във фабриките и се свързахме с испанските колеги.

Това каза пред камерите на БНТ главен комисар Ивайло Спиридонов, директор на ГДБОП. Основните организатори на престъпната схема са българи. Локациите на цеховете са избрани много добре. Тази дейност е обвита с доста сериозна конспирация. Колегите в Испания хвърлиха доста усилия. След пристигането на българските лица в Испания се правеха всякакви опити, за да се прикрият техните следи. По време на работата си в тези фабрики, хората не са я напускали. Цеховете са базирани в малки населени места и местните веднага ще забележат чуждите лица. Самите фабрики са маскирани много добре. Количеството от цигари, които са бълвали, е било огромно, разкри Спиридонов.

ГДБОП винаги е имало ангажимент да работи в международна насока. Правителството и премиерът Бойко Борисов винаги са заявявали свовето категорично мнение, че ще се борят с този тип престъпност. Данните говорят красноречиво и тези данни не се предоставят от МВР. 2015 година има огромен ръст на борбата с контрабандата. Постъпленията в държавния бюджет също говорят в подкрепа на нашите успешни действия, каза още директорът на ГДБОП.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6465 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Нинджа

2016.07.24 | 10:06

1
Да им отрежат ръцете дано

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини