Тереза Мей: Няма да има опит за оставане на Великобритания в ЕС

  • 11 юли 2016 15:54

  • 4301
  • 6
Тереза Мей: Няма да има опит за оставане на Великобритания в ЕС
© Getty Images/Guliver

Кандидатката за лидерския пост на британските консерватори и съответно за премиер Тереза Мей заяви, че противно на нечии очаквания няма да прави опити да остави страната си в ЕС. Тя припомни, че британците са гласували за излизане от съюза, предаде Франс прес.

"Ще бъда пределно ясна - няма да има опит да останем в ЕС", каза Мей. "Няма да има опит да се върнем в ЕС през задната врата", допълни тя. "Брекзит означава Брекзит и ние ще го превърнем в нещо успешно", подчерта Мей.

Тя заяви, че Великобритания има нужда от по-добро търговско споразумение с ЕС, което ще е от полза за нейните услуги и стоки.
"Ясно е, че вотът за Брекзит е послание, призоваващо за контрол на свободното движение на хора. Нещата в тази насока не могат да продължават като досега", каза Мей, която е министър на вътрешните работи.

Мей обеща, че като премиер, ще постави правителството в услуга на обикновените работещи хора и ще изгради икономика, която ще помага на всички, предаде Ройтерс.

Мей подчерта, че ще работи и за намаляване на разликата в заплащането между шефовете на компаниите и работниците и че в идните седмици ще изготви план "за превеждане на икономиката през този период на сигурност". Като премиер тя обеща да работи за създаването на повече добре платени работни места, да увеличи производителността, да договори по-добри условия на британското излизане от съюза и да утвърди нова роля на страната в света, пише БТА.

Британският премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. каза, че е от фундаментален интерес на Великобритания да запази близките си отношения с ЕС и след Брекзит, предаде Ройтерс.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4301 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
аз

2016.07.12 | 07:47

6
Тая крава скоро не си е пила хапчетата от сушени жаби . Алооооо потъвате бе малоумници !
Аха

2016.07.12 | 07:47

5
А кой ще работи не ми стана ясно мързеливите негри или тъпите англани ???

2016.07.12 | 07:47

4
Е, няма да сте кралство, няма да сте финансов център, няма да сте желана дестинация, няма да сте предпочитан партньор, няма да имате преференциален статут, няма да сте велики.Успех ви.

2016.07.12 | 07:46

3
Тъй, тъй. Няма да я има и Великобритания.Ще си остане малката подсмърчаща Английка. Половината от населението й ще се изсели. Ще останат дъртаците и лентяите, но кой ще им изкарва социалните помощи, се пита в задачата. Обма ще им прати племето си от Африка да им садят царевица и да им чешат г*з@ с кочаните.

2016.07.12 | 07:46

2
Терезке, по-далеч от носа си не виждаш, мойто момиче. Спомни си какво бяхте, га драпахте да влезете в ЕС. Ще се върнете назад, че и по-зле дори. Но каквото сам си направиш, никой друг не може да ти стори. Ще си получите заслуженото.

2016.07.11 | 23:08

1
UMNI I INTILIGENNI SAS BURZA MISAL

Добави коментар

Водещи новини