И утре продължава стачката в БДЖ

  • 02 декември 2011 17:23

  • 777
  • 0
И утре продължава стачката в БДЖ
© Булфото

Стачката в БДЖ продължава. Утре влаковете отново ще спрат между 08.00 часа и 16.00 часа, това съобщиха от Обединения стачен комитет на КНСБ и КТ "Подкрепа".

Според синдикатите, стачката в БДЖ се разраства. "Особено след като железничарите научиха за предложенията на мениджърските екипи за намаление на доходите чрез: намаляване на доплащането за всяка прослужена година от 1% на 0,6%; намаляване на изплащаните суми за пропътуваните километри от 2,7 стотинки, на 1 стотинка; намаляване на доплащането на нощен труд от 42% върху часовата ставка на 25% за целият персонал".

Според профсъюзите, разраства се и подкрепата към стачката. "Вече се присъединяват и цели общини и кметовете им, като например - кметът на община Разлог помоли синдикатите за помощ и съдействие по повод отменянето на влаковете, който се движат по маршрута Добринище - Септември. В общините Велинград, Белица, Якоруда, Банско и Добринище е събрана подписка до премиера с искане - да се прекратят безобразията и издевателството над хората, живеещи в тези райони, които ще бъдат откъснати от света без жп транспорт.
Ръководството на БДЖ умишлено бави преговорите, с цел да прехвърли причините за тежкото състояние на железниците на гърба на стачкуващите",заявиха синдикатите.

Синдикатите са сигнализирали прокуратурата, че българските железници се ограбват и се водят към умишлен фалит. Доказателство за това е провежданата специализирана операция, ръководена от Върховна касационна прокуратура, Национална следствена служба и Главна Дирекция "Борба с организираната престъпност" за разследване на неизгодно сключени договори от ДП НК „ЖИ” с различни фирми, довели до значителни щети в размер на около 50 млн. лв.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
777 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини