Нови опашки на пътя за Гърция

  • 09 юли 2016 12:03

  • 2935
  • 0
Нови опашки на пътя за Гърция
©

Отново километрични задръствания на българо-гръцката граница. Колите минават за часове, шофьорите на камиони чакат с дни, информира Нова телевизия.

На най-големия граничен пункт с Гърция - „Кулата” се извиха опашки от чакащи още рано сутринта. Причината - стотици българи искаха да стигнат до плажовете в южната ни съседка. Някои обаче не издържаха на опашката, направиха обратен и решиха да прекарат деня не в Гърция, а в България.

През активния летен сезон през "Кулата" преминават между 8 и 10 хиляди автомобила на денонощие и около 30-40 хиляди пътуващи.

Това е и пореден уикенд с тапи на „Промахон”. Най-потърпевши от засиления трафик са шофьорите на камиони, които понякога чакат и с дни. "Основната причина е старта на активния летен туристически сезон в Гърция. Месеците юли и август са изключително натоварени, това продължава и до края на септември", коментира Атанас Георгиев, който работи на граничния пункт.

Граничарите напомнят, ако сте с малки деца да не им забравите паспортите. Ако пък детето пътува само с единия си родител, декларацията за съгласие от другия е задължтелна. "Препоръчително е да разполагат освен с оригинала, така и с готово ксерокопие, за да не се бавят на пункта до извършване на ксерокопиране", подчерта Атанас Георгиев.

На километър от Промахон пък ще ви трябват дребни заради въведените преди дни тол такси Ако сте кола таксата е 2,4 евро.

Последвайте канала на

Калина Христова
2935 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини