Путин, Меркел и Оланд обсъдиха политическото уреждане на украинската криза

  • 08 юли 2016 17:12

  • 2240
  • 0
Путин, Меркел и Оланд обсъдиха политическото уреждане на украинската криза
© Gettyimages (архив)

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, френският му колега Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 и германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се обсъдиха днес по телефона украинската криза и подчертаха необходимостта от политическо решение на конфликта в Донбас.

Това съобщи днес Кремъл, цитиран от Ройтерс. В телефонен разговор лидерите изразиха безпокойство от честите нарушения на примирието в Източна Украйна. Путин поиска от колегите си от Германия и Франция да "въздействат по-активно на украинската страна" при планираните си срещи с украинския президент Петро Порошенко във Варшава.

Тримата лидери подчертаха, че е необходимо на Източна Украйна да бъде предоставен специален статут, да има конституционна реформа, амнистия и местни избори. Путин обърна внимание в разговора на провокационния характер на действията на украинските войски в Югоизточна Украйна, посочи Кремъл, съобщи БТА, цитирайки ТАСС. Той, Меркел и Оланд възлагат важна роля за осигуряване на примирието в Украйна на ефективната работа на наблюдателите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2240 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини