ЕК: Ще останем близки партньори с Лондон и след Брекзита

  • 08 юли 2016 14:12

  • 1867
  • 1
ЕК: Ще останем близки партньори с Лондон и след Брекзита
© gettyimages (архив)

Европейският съюз и Великобритания ще останат близки партньори дори ако Обединеното кралство напусне блока, каза председателят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето, предаде ТАСС.

Според ръководителя на органа на изпълнителната власт на блока межде Лондон и Брюксел имат много допирни точки и сътрудничеството е изгодно и за двете страни. "Ние искаме да останем партньори не само в областта на сигурността", каза той във Варшава, където се провежда среща на върха.

Юнкер и припомни, че ако британците искана да останат в блока, те ще трябва да спазват правилата за свободно движение на хора, стоки и капитали.

На 23 юни повечето британци се обявиха страната им да напусне ЕС. Заради решението оставки подадоха премиерът Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. и британският комисар Джонатан Хил. Днес министър-председателят в Лондон предложи новият представител на страната му в ЕК да е Джулиън Кинг. Номинираният в момента е британски посланик в Париж.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1867 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.07.08 | 15:12

1
О ,а отначало го беше натопорчил ...езика си !Като полижеш малко и съвсем ще омекне !

Добави коментар

Водещи новини