620 000 лева от наложени санкции събра РИОСВ – Велико Търново

  • 08 юли 2016 08:47

  • 1040
  • 0
620 000 лева от наложени санкции събра РИОСВ – Велико Търново
© Novini.bg

Eкспертите на РИОСВ са извършили през юни 95 проверки на 89 обекта на територията на Великотърновска и Габровска области. В резултат на проверките са издадени 24 предписания.

Съставени са четири акта за установени нарушения на екологичното законодателство. За нарушение на граничните стойности на вечерно и нощно еквивалентно ниво на шума е съставен е акт на свиюовска фирма. За извършване на дейности с отпадъци от черни метали без регистрация по Търговския закон или без разрешение по Закона за управление на отпадъците е съставен акт на физическо лице от с. Селиминово, област Сливен.

На търновска фирма е съставен акт, че не е извършила собствен мониторинг на заустваните отпадъчни води за последното тримесечие на 2015 г. Съставен е акт на Областно пътно управление – Велико Търново, тъй като не е изпълнило предписание на РИОСВ за цялостно и ефективно почистване на пътя, земното платно, пътните съоръжения, обслужващите зони, крайпътните обслужващи комплекси и опорните пунктове за поддържане, от разпилени битови отпадъци от републиканска пътна мрежа в дадения срок.

Общо събраните суми от РИОСВ по наложени санкции са 619 398,23 лв. От получените суми, 495 518,58 лв. са разпределени и преведени на съответните общини, на чиято територия се намират санкционираните субекти. Общините, получили най-големи приходи от наложени санкции са община Свищов - 493 573,13 лв. и община Велико Търново -1924,00 лв.

За периода са предприети действия по девет сигнали и жалби, три са за млади екземпляри от вида бял щъркел, паднали от гнездата си. Птиците са изпратени в Спасителния център за диви животни – Стара Загора за последващи грижи.

Последвайте канала на

Калина Христова
1040 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини