Руският гражданин с прякор Салман Булгарски е арестуван заради атентата в Истанбул

  • 06 юли 2016 16:54

  • 6497
  • 2
Руският гражданин с прякор Салман Булгарски е арестуван заради атентата в Истанбул
© gettyimages (архив)

Бившият затворникът от американската база в Куба "Гуантанамо" Айрат Вахитов, с прякор Салман Булгарски, е арестуван заради атентата на истанбулското летище Ататюрк от 28 юни, пише турският вестник Хюриет.

Според близки на задържания руския гражданин той не е член на групировката Ислямска държава (ИД), която е обвинявана за терористичния акт в най-големия турски град, при който загинаха над 40 души, а повече от 200 бяха ранени. Булгарски се занимава с благотворителност и помага на сирийски бежанци, допълва изданието.

Вахитов е един от руските граждани, пленени от американските военни в Афганистан през 2004 г. Заради подозрения, че е член на радикалната групировка "Талибан" той прекарва почти година в "Гуантанамо". Булгарски е бил освободен, защото разследването не е намерило доказателства за участието му в групировката. През 2005 г. той е бил задържан в родината си, но по-късно пуснат. След това той е заминал за Близкия Изток в търсене на убежище.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
6497 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Тарас Булба

2016.07.17 | 07:24

2
Потомък е на Кубрат!Московците татаро-юдеи се страхуват от въстановяването на Волжска България,затова гонят такива като него!Страхуват се,защото българите имат самочуствието на държавотворческа нация.В продължение на няколко века Московията и България на Волга са най-големите и силни държави в най-източната част на Европа.

2016.07.10 | 07:40

1
Рязан " братушка " , пълно е с такива гадове !

Добави коментар

Водещи новини