Турски шофьор е осъден за трафик на имигранти

  • 05 юли 2016 14:13

  • 1295
  • 0
Турски шофьор е осъден за трафик на имигранти
©

Турски шофьор, опитал да преведе през ГКПП "Дунав мост" 41 нелегални имигранти от Ирак и предложил подкуп на граничен полицай и на митничар, е признат за виновен и осъден на три съдебни инстанции по обвинение на Окръжната прокуратура в Русе. Това съобщиха от прокуратурата.

Случаят е от 7 април миналата година. Тогава на ГКПП "Дунав мост" в камион с хладилно ремарке с турска регистрация и с двама шофьори - Кемал Т. и Бюлент Г., граничните власти откриват 41 иракчани, сред които четири деца. В същото време Кемал Т. опитал да подкупи на два пъти служител на митницата и граничен полицай, като им предложил 2625 евро, за да не извършват проверка.

За двете престъпления Окръжният съд в Русе осъжда Кемал Т. на година и четири месеца затвор и глоба от 3000 лева. Великотърновският апелативен съд увеличава наказанието на четири години затвор и 6000 лева глоба, а Върховният касационен съд го намалява на две години лишаване от свобода и 5000 лева глоба. Присъдата е влязла в сила и подсъдимият е приведен в затвора в София.

Неговият колега - Бюлент Г., сключва споразумение с прокуратурата, одобрено от съда, като е наказан с година затвор и 2000 лева глоба. Неговата присъда също е влязла в сила.

Последвайте канала на

БТА
1295 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини