Осъдиха 31-годишен, хвърлял коктейли "Молотов" по граждани и полицай

  • 23 юни 2016 09:52

  • 1301
  • 0
Осъдиха 31-годишен, хвърлял коктейли "Молотов" по граждани и полицай
©

На 22 юни 2016 г. Районна прокуратура - Стара Загора постигна осъдителна присъда срещу 31-годишния Станимир И., от гр. Стара Загора, обвинен, че е извършвал непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост и представлява опасен рецидив, съобщиха от прокуратурата.

По делото е било установено, че Станимир И. е хвърлил от дома си в гр. Стара Загора три броя горящи коктейли „Молотов“ срещу случайно преминаващи граждани и униформени полицейски служители. Районен съд - Стара Загора му е наложил наказание „лишаване от свобода” за срок от 1 година и 6 месеца ефективно при първоначален “строг” режим.

На 28 март 2016 г. Станимир И. бил в дома си в гр. Стара Загора, заедно с група свои познати. Те празнували от 27 март 2016 г., вдигали шум и нарушавали спокойствието в района. Сутринта на 28 март Станимир видял в междублоковото пространство в близост до дома му мъж, който разхождал домашния си любимец. Обвиняемият го разпознал като служител на МВР, предвид обремененото си съдебно минало и чести контакти с полицейски служители. Поради негативните чувства, които изпитвал към органите на реда, Станимир И. приготвил съдове, пълни със запалителна течност, т.нар. "коктейл Молотов", и след запалването им ги хвърлил от терасата на дома си в междублоковото пространство, където освен служителя на МВР имало и други хора.

След извършването на деянието Станимир И. избягал от дома си и над месец се укривал от органите на полицията. Станимир е няколкократно осъждан, като е изтърпявал и наказания „лишаване от свобода“ ефективно. На 26 януари 2013 г. е бил освободен от затвора по изтърпяване на наказание, като в последствие е търпял и наказание „Пробация“. Съдебният акт на Районен съд - Стара Загора е влязъл в сила след споразумение и е окончателен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1301 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини