В Силистра температурата достигна 35,2 градуса, жегите продължават и утре

  • 21 юни 2016 19:25

  • 2772
  • 0
В Силистра температурата достигна 35,2 градуса, жегите продължават и утре
© Gettyimages

Една десета от градуса не достигна, за да бъде надхвърлен температурен рекорд в Силистра за датата 21 юни, показва справка от Метеорологичната обсерватория в града. Измерената максимална температура днес е 35.2 градуса. Най-топло на тази дата през последните седемдесет години е било през 2012 година - 35.3 градуса, показва статистиката на обсерваторията.

Междувременно през нощта ще е ясно и почти тихо. Утре ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в Западна и Централна България е възможно да превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 31° и 36°, по Черноморието – малко по-ниски. Това съобщи Анна Дякова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, уточнява Фокус. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 28°. Температурата на морската вода е 21°-25°, на север от нос Калиакра 17°-18°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността около и след обяд. Само на отделни места ще има слаби превалявания. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра - около 20°.

В четвъртък и петък преобладаващите максимални температури ще са между 30° и 35°, малко по-ниски ще са по Черноморието. Ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността около и след обяд, но в повечето райони от страната ще се задържи без валеж. Вятърът ще остане от изток-североизток, временно ще се усилва до умерен. В събота температурите ще са все още без особена промяна. Над по-голямата част от страната ще се задържи предимно слънчево. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Последвайте канала на

БТА
2772 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини