Измамник взе 1 400 лв. от баба, съдят го

  • 20 юни 2016 14:35

  • 769
  • 0
Измамник взе 1 400 лв. от баба, съдят го
©

Районна прокуратура – Троян внесе в съда обвинителен акт срещу мъж от Горна Оряховица, който измамил възрастна жена по схемата "пари за операция на близък".

На 19.12.2015 г около 19.00 часа на домашният телефон на пострадалата жена се обадил Христо Г., който казал, че се обажда от "енергото", че е станал инцидент с дъщеря й, заявявайки "удари я ток и е в критично състояние, в момента се намира в опериционната", и че спешно трябва да се внесат парите за операцията, която струвала 6 000 евро. Жената му обяснила, че е пенсионер и че няма толкова пари. Тогава той я попитал колко пари може да набави и тя му отговорила, че разполага с 1400 лева. Мъжът й указал да остави телефонната слушалка, без да прекъсва връзката, да вземе парите, да ги преброи в телефонната слушалка на глас, в какви банкноти са и да му продиктува серийните номера на всяка една банкнота. Разговора им продължил около два часа. Муждувременно жената му била обяснила къде живее.

Около 21 часа мъжът и казал да излезе на пътя и да чака пред дома си с парите човека, на който да ги предаде. Почти веднага при нея дошъл мъж, на който дала сумата. След като се прибрала, телефонът отново звъннал, а същият мъжки глас с насмешка казал «полиция». Едва тогава уплашената и притеснена жена осъзнала, че е измамена. Христо Г. е осъждан многократно. В момента изтърпява наказание „лишаване от свобода” в затвора гр. Ловеч. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Троян.

Последвайте канала на

Калина Христова
769 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини