60-годишна жена изпадна в кома в линейка, докато търсили къде да я настанят (видео)

  • 19 юни 2016 12:26

  • 20395
  • 2
60-годишна жена изпадна в кома в линейка, докато търсили къде да я настанят (видео)
©

60-годишната Юлия Тодорова се е приготвяла за работа, когато внезапно почувствала много остро главоболие и гадене.

Тези симптоми, според Спешна помощ правят случаят неотложен, но не и спешен. Пет часа по-късно жената изпада в кома. Мигрената се е превърнала в мозъчен кръвоизлив, а пациентката е откарана в болница, в която тече ремонт. Всичко започнало с едно обикновено главоболие. Юлия се обадила на дъщеря си Елена и я помолила да отиде при нея, защото не се чувства добре, съобщава Нова телевизия. Елена звъни на линейка, която пристигнала след четвъртото обаждане. Сложили ампула на пациентката и си тръгнали. Потресената дъщеря звъннала на личния си лекар, а той недоумявал защо Юлия не е откарана в болница с тези тежки симптоми - гадене и главоболие. Жената ставала все по-неадекватна с всяка изминала минута.

Елена се обадила отново на Спешна помощ, която изпратила линейка със същия екип. Докторите предложили няколко варианта за болница, в която да откарат пациентката. Не били предложени обаче най-близките в района - Александровска, Пирогов и ВМА. Решили да я закарат в 1-ва Градска болница. Там обаче от 16 май по заповед на министър Петър Москов отделението е в ремонт и няма как Юлия Стоянова да бъде приета или настанена там. Никой не може да каже защо Спешният екип не бил информиран и не е знаел за ремонта. И ако е знаел, защо е откарал там пациентката.

Юлия изпаднала в безсъзнание в линейката. След 5 часа и обикаляне по болници, жената е била приета в тежко състояние. Тя изпаднала в кома. "Острото главоболие само по себе си е симптом, че нещо става в главния мозък", коментират лекари. "Майка ми е в кома. Шансовете й за живот са равни на по-малко от 1%. Сложила съм си този процент аз, като надежда, но той е никакъв", споделя Елена покъртителната история.

Последвайте канала на

Нова Телевизия
20395 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.06.19 | 23:20

2
А целия народ изпада в кома докато го шибат разни Бойковци, Костовци, Куневици и други изчадия!!!!!!!
Един

2016.06.19 | 23:03

1
Защото не е Митьо Очите, та така!!! ВАЩА МАМАА МАФИОТСКА!!!

Добави коментар

Водещи новини