Путин се похвали с успехи в областта на ядрените въоръжения

  • 18 юни 2016 07:50

  • 8611
  • 18
Путин се похвали с успехи в областта на ядрените въоръжения
© Gettyimages

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 заяви, че Русия е постигнала съществен успех в модернизацията и развитието на ударните ядрени въоръжения и в развитието на системи за преодоляване на заплахите, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

Според Путин само по този начин ще може да се запази стратегическият баланс в света. "Предупреждавахме, че ще направим това, че ще развиваме въоръжението си и това правим и ви уверявам, че днес Русия е постигнала съществени успехи в тази област", заяви Путин на среща с ръководителите на световните информационни агенции в кулоарите на икономическия форум в Санкт Петербург. По думите му руските ударни ядрени комплекси са модернизирани и Русия успешно развива нови. "Ние се избавихме от големи войни и конфликти в последните 70 години благодарение на така наречения стратегически баланс, който беше постигнат, след като две ядрени супердържави се договориха фактически на ограничаване както на ръста на настъпателните въоръжения, така и на ограничаване на системите за противоракетна отбрана. Ето защо за всички е ясно, че ако едната страна развива противоракетната отбрана успешно в сравнение с втората, то тя придобива преимущество и пред нея се появява изкушението да използва това оръжие първа", каза Путин. Той заяви, че когато "американските партньори едностранно са излезли от договорката, те са нанесли колосален удар и това е бил първият удар по международната стабилност от гледна точка на възможността за нарушаване на баланса на стратегическите сили".

"Тогава аз казах, че ние сега не можем да развиваме тези технологии, защото това е скъпо. Казах, че ще вървим по друг път, че ще усъвършенстваме ударните системи, за да съхраним баланса на силите в света, само за това", допълни Путин. Президентът изрази мнение, че системата за противоракетна отбрана на САЩ, която се разполага в Европа, има потенциала да се превърне в настъпателна система и може да се използва срещу Русия, предаде ТАСС. "Ядрена заплаха от Иран няма, а системата за противоракетна отбрана в Европа продължава да се изгражда. Значи ние сме били прави, когато казвахме, че ни лъжат", заяви Путин.

Говорейки за разполагане на елемент от противоракетния щит на НАТО в Румъния и за изтъкваните аргументи за защита от иранската ядрена заплаха, Путин припомни, че тази заплаха не съществува заради споразумението за иранската ядрена програма, на който САЩ са били инициатори и който е безусловно заслуга на американския президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият. Говорейки за системата за ПРО, Путин каза също така, че САЩ са отклонили конкретни предложения за сътрудничество и въпреки възраженията на Русия действат по плана си.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
8611 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
САМОГОНчик

2016.06.23 | 14:41

18
Тъпа и изостанала крепостна сган, с какво да се похвалят , като пияните им плесенясали мозъци не раждат нищо ново и прогресивно !

2016.06.23 | 14:41

16
С какво друго да се похвали Агресора -- с нови оръжия ! Човекоподобното от Сев Корея се хвали със същото и постоянно се зъби като зъл помияр на света !

2016.06.23 | 14:41

17
А с какво се хвалят ...педалите ? Даже не са човекоподобни ,маймуни са като господаря си маймун !
Mitaka

2016.06.23 | 14:40

15
даааа.......яко си тъп..
Mitaka

2016.06.20 | 09:12

1
дааа великия ....яко си тъп
сега имаме гей паради само

2016.06.23 | 14:40

14
ЗАЩО първата работа след като ни вкараха в нато еврейна паси и посланика на сащ ни накараха да си нарежем най модерните за тогава ракети носещи ядрени заряди СС23 ???
Mitaka

2016.06.23 | 14:40

13
Русия няма избор, трябва да се отбранява. Алчността на запада няма краѝ,отдавна са хвърлили око на руските природни богатства и се държат така сякаш им принадлежат. Всичките провокации срещу Русия показват ,че демокрацията на запада две пари не струва...!!!
Пол Робъртс във в-к Труд

2016.06.23 | 14:40

12
– ЕС е васал на Вашингтон. ЕС и НАТО се използват, за да се заплашва Русия. Ако заплахата към Русия от тяхна страна продължи, Европа ще носи тежестта на войната, която ще я унищожи изцяло.

2016.06.23 | 14:39

11
СЛАВА на РУСИЯ ! Тя е единствената надежда на нормалните хора за мир , за защита на националните държави и за борба с педерастията , проповядвана от САЩ и ЕС !
Пол Робъртс във в-к Труд

2016.06.23 | 14:39

10
"Русия може да унищожи САЩ и цяла Европа, Австралия и Канада. За да се защити от агресивната провокация на САЩ към Русия и Китай, всяка европейска страна трябва да се оттегли от НАТО. Ако не го направят, Вашингтон ще ги принуди да влязат във война с Русия и това ще ги унищожи напълно." / Робъртс е фин . министър на Рейгън /
В е л и к и я

2016.06.23 | 14:38

8
Ама вие искате да имате по мощни и модерни ядрени стратегически оръжия от САЩ и никой да не взима мерки срещу това , ядрените оръжия са в основата на икономическите войни и икономическия натиск върху държавите , имайки най мощните ядрени оръжия без да има притивовес в Европа на тях и знаейки всички в Европа държави че може да ги унищожите във всеки един момент означава че ще ги притискате икономически както си и искате .. Така че тия приказки къде ги бръщолевиш са смешни и нелепи .. Вие първи модернизирахте ядрените си арсенали , а те като такива представляват оръжия за нанасяне на първи изпреварващ ядрен удар , след като сте го направили да хленчите че тези които са застрашени и имате насочени ракети към тях че искат да се защитят - е смешно .. по добре не го правете
Mitaka

2016.06.23 | 14:39

9
е кое ти е великото.....щом не знаеш,че единственно Фащ са си позволили наглостта да използват ядрено оръжие и след това да развиват теории за демокрация в името на която вече разрушиха много държави......а една от следващите ще е и нашата мила България.

2016.06.20 | 09:13

2
Митак ,велико е д-то му !Издържало неравни битки с чернилките !И това е "великия "педал Ибрикчията !

2016.06.23 | 14:37

7
Кой да ти вярва бе лъжльо!Взе атомните оръжия на Украйна и уж щеше да си гарант за териториалната им цялост.И нали си тъп, сам си признаваш че си зъл-ваоръжаваш се срещу цивилизования свят, а не срещу единствените ти приятели:Ким Чен Ун, Уго Чавес и Башар Асад. Но мъдрият и справедлив български народ е казал:"На зло куче-зъл прът..."

Добави коментар

Водещи новини