Извадиха и втората черна кутия от самолета на "Иджипт еър", паднал в Средиземно море

  • 17 юни 2016 14:52

  • 1931
  • 0
Извадиха и втората черна кутия от самолета на "Иджипт еър", паднал в Средиземно море
© Getty Images/Guliver

Извадена е втората черна кутия на египетския самолет, паднал на 19 май в Средиземно море, съобщи днес египетската разследваща комисия в комюнике, цитирано от Франс прес.

Устройството, записващо техническите параметри на полета, беше извадено на множество парчета, но издирващите екипи са успели да намерят най-важната част, в която се съдържа паметта му, посочва комюникето, ден след като от водата беше извадена първата кутия, записваща разговорите в пилотската кабина.

Първата кутия също беше намерена на парчета, но следователите подчертаха, че паметта й е съхранена. Ръководителят на египетското разследване Айман ел Мокадем каза, че тя е отнесена в пристанищния град Александрия, откъдето ще бъде изпратена в Кайро, за да могат египетски и френски експерти заедно с представители на европейския самолетостроител "Еърбъс" да анализират данните.
"В зависимост от това какво ще се разчете, ще можем да разберем какво точно се е случило", каза консултантът по въздухоплаване Жан Сера.

Черната кутия, регистрираща разговорите в пилотската кабина, представлява магнетофон с до два часа запис - гласовете на командира на полета и втория пилот, комуникацията между пилотската кабина, ръководителя на кабинния състав и стюардесите и стюардите, както и околните шумове в самолета.

Самолетът на авиокомпания "Иджипт еър" изчезна над Средиземно море в полет от Париж за Кайро. Загинаха всичките 66 души в него, включително 40 египтяни и 15 французи, припомня АФП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1931 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини