Аню Ангелов: Заплатите на военните да бъдат индексирани, за да си плащат сами осигуровките

  • 30 ноември 2011 17:32

  • 1803
  • 0
Аню Ангелов: Заплатите на военните да бъдат индексирани, за да си плащат сами осигуровките
©

Министърът на отбраната Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март заяви, че трудно ще подкрепи предложение военните сами да плащат осигуровките си, ако държавата не ги компенсира, предаде БНР.

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е поискал анализ колко ще струва това на бюджета, разкри Ангелов.

"Ще дадем необходимите разчети как ще изглежда това и какво ще ни струва. Ако бъдат поети осигуровките и частта от осигуровките, които държавата покрива, ще бъдем много внимателни по отношение на компенсациите. Може да се пристъпи към такава стъпка, която ще важи за години напред, но ще трябва да бъдат еднократно повишени и възнагражденията. Ако за сметка на тези осигуровки, които ще поемат военнослужещите, платим това превишение във възнагражденията, ясно е, че ще бъдем на нула. Аз такава стъпка трудно бих приел, ако няма индексация", заяви военният министър.

Министър Ангелов съобщи, че до края на 2012 г. ще бъдат изтеглени двата ни медицински екипа от болницата "Херат".

"В началото на 2013 г. ще изтеглим ротата, охраняваща външния периметър на летището в Кабул. До края на 2014 г. ще изтеглим ротата, която охранява летището в Кандахар. По този начин намаляваме с 3/4 нашия контингент до края на 2014-а. Ще останат само инструкторите. В момента не предвиждаме никаква батальонна бойна група да се връща в Афганистан или където и да било", каза министърът на отбраната.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1803 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини