Путин помилва двама украинци

  • 14 юни 2016 17:50

  • 2331
  • 1
Путин помилва двама украинци
© Gettyimages (архив)

Двама украинци, осъдени в Русия по обвинения за шпионаж и тероризъм, са помилвани от руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и вече пътуват към украинската столица, предаде БТА, позовавайки се на АФП и ТАСС.

Кремъл съобщи, че двамата украинци са освободени, след като Путин ги е помилвал. Генадий Афанасиев и Юрий Солошенко се намират на борда на украински самолет и пътуват от Москва за Украйна, написа в Туитър украинският президент Петро Порошенко, цитиран от АФП. Юрий Солошенко, на 73 години, е осъден през 2015 г. на 6 години затвор в Русия по обвинения в шпионаж в полза на Украйна. Генадий Афанасиев, на 25 години, е арестуван в Крим през май 2014 г. заедно с режисьора Олег Сенцов, и осъден на 7 години затвор по обвинения за тероризъм.

За втори път тази година украински затворници са освободени от руски затвор. На 25 май украинският пилот Надя Савченко беше освободена и разменена за двама руснаци, задържани в Украйна. Около 170 украинци се намират в руски затвори, в това число в Крим, или са пленници на проруските сепаратисти в Източна Украйна, каза неотдавна украинският министър на външните работи Павло Климкин.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2331 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.06.20 | 06:54

1
Путин да помилва и Путрошенко ,по ГЗ !Ау ,пак забравих ,по педали Путин не си пада !

Добави коментар

Водещи новини